Guzman için Bern'de anma

Peru Komünist Partisi Lideri için Bern'de anma etkinliği düzenlendi.

Peru Komünist Partisi Lideri ve Felsefe Profesörü Dr. Manuel Rubén Abimael Guzmán Reynoso (Başkan Gonzalo) için İsviçre'nin Bern kentinde anma etkinliği düzenlendi.


12 Eylül 1992’de tutuklanarak konulduğu Lima yakınlarındaki Callao deniz üssü hapishanesinde, 87 yaşında ve ağır sağlık sorunları olduğu bilinmesine rağmen, tek kişilik hücrede ağır tecrit koşulları altında tutulan  Manuel Rubén Abimael Guzmán Reynoso, 11 Eylül günü yaşamını yitirmişti.

İsviçre Demokratik Güç Birliği'nin (İDGB) çağrısı ve Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci kurumların katılımıyla merkez tren istasyonu önünde gerçekleştirilen anma etkinliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Sık sık 'Siyasi tutsaklara özgürlük, siyasi tutsaklar onurumuzdur', 'Yaşasın enternasyonal dayanışma' sloganlarının atıldığı anmada, Manuel Rubén Abimael Guzmán Reynoso'nun fotoğrafları taşındı.

ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İSTENDİ

İDGB temsilcisi tarafından yapılan konuşmada, "Başta Latin Amerika olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde Dr. Abimael Guzmán gibi yüz binlerce devrimci, politik düşüncelerinden dolayı onlarca yıl tutsak edilerek, işkencelerden geçiriliyor. Bu devrimcilerden kimileri, uluslararası hukuka ve insan hakları sözleşmelerine aykırı bir şekilde, tek kişilik hücrelerde izolasyona tabi tutuluyor" denildi.

Temsilci, sözlerine şöyle devam etti:

"Düşman hukuku uygulanarak aile, avukat görüşleri yasaklanıyor, tutsaklıkları sistematik işkenceye dönüştürülüyor. ABD’de Kara Panterler’den Abu Jamal, Hindistan Komünist Partisi Maoist’lerinden Dr. Saibaba, Fransa’da tutsak olan Filistinli George Abdallah ve Türkiye’de 22 yıldır İmralı adasında tecritte tutulan Kürdistan Özgürlük Hareketi lideri Abdullah Öcalan ve daha niceleri, tıpkı Abimael Guzmán gibi düşünceleri tehlikeli olarak görüldüğü için uzun yıllardır en temel insan haklarından mahrum şekilde hapishanelerde tutulmaktadırlar. Devrimci tutsaklar serbest bırakılmalıdır."

Başkan Gonzalo anısına mumların yakılmasının ardından anma sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.