Bern ve Frankfurt'ta Paris Katliamı protesto edildi

Bern ve Frankfurt kentlerindeki Kürdistanlılar, Paris Katliamı'nın sorumluları Türk ve Fransız devletlerini protesto etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'te katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, İsviçre'nin Bern, Almanya'nın Frankfurt kentlerinde anıldı.

İsviçre'nin Bern kentindeki Fransa Büyükelçiliği önünde Kürdistanlılar katliamın aydınlatılması çağrısında bulundu.

Bern Mizgin Meclisi'nin çağrısına cevap veren Kürdistanlılar ve dostları, Fransa Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek Fransa devletine sorumluluğunu yerine getirme çağrısında bulundu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi Dönem Sözcüsü Rabia Baldemir, "Bundan 9 yıl önce gerçekleştirilen, 3 Kürt kadın siyasetçiyi hedef alan katliamın aydınlatılması bir yana Fransa devleti yürütülen soruşturmayı sürüncemede bırakarak bir an önce soruşturmayı kapatma gereği duymuştur. Fransa devletinin bu tavrı esasında iyi biliyoruz ki katliamcı güçlerle olan ortaklığından gelmektedir. Katliam aydınlatılmadığı  ve katliamın esas sorumluları yargı önünde hesap vermediği müddetçe başta Kürt kadınları ve Kürdistanlılar olmak üzere bulunduğumuz her yerde Fransa devletinin Türk devletiyle olan katliama ortaklığını teşhir etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Mizgin Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Munzur da Fransa devletine katliamın aydınlatılması çağrısında bulunurken, eylemde Almanca bildiri de okundu.

Eylem 'Jin, jiyan, azadi", "Sara, Rojbîn, Ronahî", "Terörist Türkiye, katil Erdoğan", "İşbirlikçi Fransa' sloganlarıyla sonlandırıldı.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan Fransa konsolosluğuna da çelenk bırakıldı.

Frankfurt YJK-E ve DKTM bileşenleri Fransa Konsolosluğu önünde bir araya gelerek, Paris Katliamı'nı protesto etti.

YJK-Frankfurt, AKD, Yeni kadın ve Wonen defend Rojava gibi kadın kurumlarının da katıldığı eylemde, TJK-E adına konuşan Döne Güzel, "Acı ve öfkemiz 9 yıl önceki gibi taze. Biz Kürt kadınları Sakine Cansız'ın mirasını devraldık, Rojava kadın devrimi bunun somut örneğidir" dedi.

Women Defend Rojava ise açıklamasında "Çiçekleri kesebilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz" mesajını verdi.

ADK adına okunan mesajda "Rozalar'ı ve Sakineler'i katleden zihniyet aynıdır, bu nedenle kadın dayanışmasını selamlıyoruz" denildi.

Kadınlar Fransa Konsolosluğu önüne 3 kadını sembolize eden 3 ayakkabı ve karanfil bırakarak mum yaktılar.