Bielefeld ve Saarbrücken’de protesto: Şengal’den elinizi çekin!

Bielefeld ve Saarbrücken’de işgale karşı yapılan protestolarda, “Şengal’i savunacak olan çocuklarıdır, Şengal’i koruyacak olan öz savunma güçleridir; elinizi Şengal’den çekin” denildi.

Almanya’nın Bielefeld ve Saarbrücken kentlerinde Türk devletinin ve Kazımi hükümetinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi, KDP’nin işbirliği kınandı. 

BIELEFELD

Bielefeld’de Halk Meclisi ve Êzidî kurumları öncülüğünde “"Şengal jî dagirkerî û êrîşan biparêze" (Şengal’i işgal ve saldırılara karşı savun” sloganıyla bir yürüyüş organize edildi.

Eylem, yürüyüş öncesi saygı duruşuyla başladı.

Eylemde Almanya sol örgütleri adına Dr. Onur Ocak, Şengal direnişiyle ilgili konuştu.

Yapılan konuşmalarda Şengal’e saldırılar protesto edildi, işgale karşı her yerde ayağa kalkma çağrısı yapıldı.

Kadınların öncülük ettiği yürüyüş, sloganlar ve müzik eşliğinde devam etti. 14.00’te başlayan eylem, 18.00 sularında sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’da düzenlenen yürüyüşlerin diğer bir adresi de Saarland eyaletine bağlı Saarbrücken kenti oldu.

Şirin Elemhuli Kadın Meclisi ile Êzidî Kadın Hareketi’nin ortaklaşa ettiği eylemde Türk devletinin KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanlarına saldırısı ve Kazımi güçlerinin Şengal’e saldırısı kınandı.

Yürüyüşte Almanca “Kürdistan’ı savun” ve “Şengal’i savun” pankartları açıldı. Kazımi hükümetine “Elinizi Şengal’den çekin” diyen Kürdistanlılar, “KDP gibi siz de Türk çeteleri DAİŞ bize saldırırken neredeydiniz” diye sordu. Devamla “Şengal’i savunacak olan çocuklarıdır, Şengal’i koruyacak olan öz savunma güçleridir. Başaramayacağınızı herkes biliyor” dedi.

Eylemde, Türk devletini ve ihaneti kınayan; gerilla ve öz savunma güçlerini sahiplenen sloganlar atıldı.