1 Kasım Dünya Kobanê Günü birçok kentte kutlandı-YENİLENDİ

Yürüyüşlere öncülük eden gençler,“Bijî Serok Apo“ sloganını yasaklamak isteyen polise, “Biz Bijî Serok Apo demeyi bir saniye bile bırakmayacağız. Bijî Serok Apo’yu haykıra haykıra zincirleri kırdık, bu sloganı haykırarak özgürleşeceğiz“ cevabını verdi.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü Almanya’nın Bielefeld, Kassel, Stuttgart kentleri ile Avusturya’nın başkenti Viyana ve Fransa'nın Toulouse kentinde kutlandı.

VIYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) ve Riseup4Rojava öncülüğünde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü için yürüyüş gerçekleştirildi.

Resselpark meydanında bir araya gelen yüzlerce genç, Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüşe başladı.

Yürüyüş boyunca Önder Öcalan bayrakları, YPG/YPJ flamaları ve “Werin Cenga Azadiyê“ yazılı pankartlar taşıyan gençler, Columbusplatz‘da meşaleler yakıp sık sık “Bijî Serok Apo“, “Bê Serok jiyan nabe”, “Şehîd namirin” ve “Ciwan fedaiyên Rêber Apo ne” sloganları attı.

Yürüyüş esnasında Türk faşistlerin provokasyonları da yaşada. Yaklaşık iki saat yürüyen gençler adına ortak açıklama yapılarak, Kürt gençleri ve enternasyonalistler olarak her yerde birlik ve dayanışma içinde olacakları ve direnişlerini devam ettirecekleri vurgulandı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de TCŞ ve Antifa öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca gençler sık sık Alman polisinin engellemeleriyle karşılaştı. 100’ü aşkın polis, gençlerin attığı “Bijî Serok Apo“ sloganını yasaklanmak ve pankartlarına el koymak istedi.  

Mikrofonu alan bir genç, “Hiç bir zaman dilimizi yasaklamanıza izin vermeyeceğiz ve Bijî Serok Apo demeyi bir saniye bile bırakmayacağız. Biz Bijî Serok Apo’yu haykıra haykıra zincirleri kırdık, bu sloganı haykırarak da özgürleşeceğiz“ vurgusunda bulundu.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla  etkinlik gerçekleştirildi.

Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan programda, Kobanê'deki direnişe ilişkin kronolojik bir fotoğraf sergisi ile anma köşesi hazırlandı.  

Etkinliğe bir PYD temsilcisi ve DKTM Eşbaşkanı da katılarak birer konuşma yaptı.

Katılımcılar, halaylar ve sloganlarla günü kutladı.

KASSEL

Kutlamaların yapıldığı bir diğer adres de Almanya’nın Kassel kentiydi.

Kassel DKTM’de bir araya gelen Kürt halkı ve dostları, düzenledikleri şenlikle, direnişin ve özgürlüğün sembolü Kobanê’nin direnişçilerini andı.

Birçok konuşmanın yapıldığı ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı iki saatlik şölen, yerel sanatçıların sahne almasıyla sona erdi.

TOULOUSE

Guney Fransa'nın Toulouse kentinde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla miting düzenlendi.

Kobanê'de şehit düşen YPJ ve YPG savaşçıları anısında bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Türk devletinin kimyasal silah kullanarak işlediği savaş suçu ve devam eden soykırım politikaları çevreden geçenlere anlatıldı.

Miting, sloganlarla sona erdi.