BM Ofisi önünde işgal karşısındaki sessizlik protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden Kürdistanlıların İsviçre'nin Cenevre kentindeki BM (Birleşmiş Milletler) Ofisi başlattığı oturma eylemi 15’nci ayında devam ediyor

Kürtler, 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba günü BM önünde açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemi yapıyor. Bu hafta düzenlenen eylem Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) adına eylemde bir konuşma yapan Ramazan Baytar, Türk devletinin KDP’nin ortaklığı ile Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına tepki gösterdi.

Baytar, "Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ABD ve Avrupa devletlerinin bu işgali ve katliamı öngören saldırıları bizim açımızdan kabul edilemez. Bu devletlerin PKK'yi terör listesinde tutmaktaki ısrarları esasında Kürt halkına topyekûn bir saldırıya zemin hazırlamaktır. Bu devletlerin 40 yıldır Kürt halkına ve Kürtün toprağına karşı her türlü savaş suçlarıyla saldırmayı kendine hak gören Türk devletine karşı suskunluğuna karşı bulunduğumuz her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz."

Baytar "Gerillanın muhteşem direnişi karşısında işgalci ve ihanetçi güçlerin 2021 yılındaki saldırıları nasıl geri püskürtüldüyse, yine aynı mücadele kararlılığıyla  işgalci ve ihanetçi güçler yenilmeye mahkum kalacaktır” şeklinde konuştu.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi adına eylemde konuşan Mervan Ada, 23 Nisan Cumartesi günü Basel kentinde düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde bu hafta sonu Basel’de düzenlenecek olan eylemin yer ve saati şöyle:

23 Nisan Cumartesi

Saat: 13.00,

Yer: Die Wette Park (Bahnhof - SBB karşısı)