BM önündeki oturma eyleminde Şükrü Serhat anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrittin sonlandırması ve özgürlüğünün sağlanmasını talep eden Kürdistanlıların 25 Ocak'tan bu yana her Çarşamba Cenevre Birleşmiş Milletler Ofisi önünde düzenledikleri oturma eylemi devam ediyor.

Bu hafta düzenlenen oturma eylemini Solothurn kentinden gelen Kürt Halk Meclisi üyeleri sahiplendi.

Geçtiğimiz hafta hastalığı nedeniyle tedavi için gittiği Süleymaniye kent merkezinde silahlı saldırı sonucu şehit düşen PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Yasin Bulut (Şükrü Serhat) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam burada Kürdistanlılara seslenerek bir konuşma yaptı.

Sağlam şunları belirtti: “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi karşında bozguna uğrayan AKP/MHP faşizmi zehirli ve kimyasal gazlarla Kürt halkını ve Kürdistan'ı hedef alan insanlık dışı saldırılarla yetinmeyerek MİT eliyle gerçekleştirdiği suikast konseptini devreye koymuştur.

Bu saldırılarla AKP/MHP faşizminin ‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesini hedef aldığı açıkça ortadadır. Bizler bu saldırılara karşı mücadelemizi sürdürerek bulunduğumuz her yerde gerilla direnişini sahiplenerek Önderliğimizin ve Kürdistan'ın özgürlüğünü sağlayacağız.”

“İnsanlık dışı savaş suçlarına karşı BM ve uluslararası kurumlar sorumluluklarını yerine getirmekle yükümdür” diyen Sağlam bu hafta sonu Hollanda'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kürt Kültür Şöleni'ne ilişkin Covid-19 yasakları kapsamında aşı olma ve test olma mecburiyeti gibi kuralları aktararak şölene katılım çağrısı yaptı.

Sağlam'ın konuşmasının ardından "Dem Dema Azadiyê ye” hamlesinin sahiplenildiği sloganlar eşliğinde oturma eylemine edildi.