Bordeaux “Öcalan’a Özgürlük” diye haykırdı

Fransa'nın Bordeaux kentinde TCŞ aktivistleri, Önder Öcalan'a Özgürlük talebi ile Türk devletinin Rojava’ya saldırılarını ve Maraş Katliamını protesto etmek amacıyla bir eylem düzenledi.

Akşam saatlerinde Bordeaux Grand Théâtre Meydanında bir araya gelen TCŞ aktivistleri, Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla eylemlerine başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride, Rojava’ya yönelik saldırılara dikkat çekmek için gerçekleştirilen eylemde Maraş Katliamında katledilenleri de anan gençler, bu katliamı gerçekleştiren Türk devletini de protesto etti.

Bir bildiri okuyan gençler üzerinde “Liberte pour Öcalan”, “N’oublions pas le massacre de Maras (19-26) commis par l’état fasciste Turc” (Maraş katliamını unutmadık unutmayacağız), “Abdullah Öcalan N’est Pas Seul” (Abdullah Öcalan Yalnız Değildir) yazılı pankartlarla eylemlerine devam etti.

Yürüyüşte sık sık Fransızca ve Kürtçe, “Önder Öcalan’a Özgürlük”, “Bimre Îxanet”, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

Yaklaşık bir saat süren eylem, Saint Catherine meydanında bir bildiri okunarak ve sloganlarla sona erdi.