Britanya milletvekillerine ‘Türk işgaline sessiz kalma’ mektubu

Britanya’da Kürtler ve dostları, Britanya milletvekillerine yüzlerce mektup göndererek, katliam ve işgalci Türk devletine karşı ‘Silah ambargosu’ ve sert tavır takınma talebinde bulundu.

Kürt Halk Meclisi, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal girişimi ve Kürt halkına dönük soykırım politikalarına karşı Britanya Hükümeti ve Parlamentosu’nu harekete geçmesi için mektup gönderdi. Başlatılan mektup kampanyası kapsamında hazırlanan mektuplar Kürtler ve dostları aracılığı ile lokal bölgelerdeki milletvekillerine gönderildi. 

Çalışma kapsamında şu ana kadar 32’si ‘Muhafazakar’ ve 63’ü İşçi Partili olmak üzere toplam 109 milletvekiline mektup ulaştırıldığı öğrenildi. 

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda milletvekillerine gönderilen yüzlerce mektupta, Türk devletinin tıpkı Ermeni soykırımında olduğu gibi Kürt halkına karşı da soykırım politikaları yürüttüğü kaydedilerek, Türk devletinin Güney Kürdistan'a işgal girişimi ve Maxmur Mülteci kampını yakın zamanda hava bombardımanı gerçekleştirmesi hatırlatıldı. 

Türk devletinin Kürtlere yönelik katliamlar gerçekleştirdiği, savaş suçları işlediği ve Ortadoğu'yu kana buladığı ifade edilen mektupta, hükümetin ve parlamentonun Türk devletine karşı ‘Silah ambargosu’ ve işgali durdurmak için harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Gönderilen mektuplara bir çok milletvekili olumlu yanıt vererek, konuyu parlamento gündemine taşıyacağını açıkladı. 

OSAMAR: HÜKÜMET KARARLI DURUŞ SERGİLEMELİ

İşçi Partili Kate Osamar, Kürtlerin kaygılarının haklı ve yerinde olduğunu belirterek, Türk devletinin politikalarının sivilleri etkilediğini dile getirdi. Kürtlere karşı işgal saldırılarının 24 Nisan Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümüne getirilmesinin tesadüfi olmadığını dile getiren Osamar, Türk devletinin Kuzey Suriye ve Irak'taki Kürt topraklarına yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Durumu yakından izlediklerini ve hükümeti sivillere yönelik katliamlara ve Kürt bölgesine yönelik işgal girişimlerine karşı harekete geçmesi için kararlı bir duruş sergilemeye davet edeceğini ifade etti. 

İktidardaki Muhafazakar Parti Milletvekili Philip Davies ise Kürtlerin kaygılarını anladığını belirterek, konuyu Dışişleri Bakanlığı’na bildirerek gündeme getireceğini açıkladı. 

LAMMY: HÜKÜMET SORUMLUDUR

İşçi Partisi Tottenham Milletvekili David Lammy, Kürtlerin endişelerinin haklı olduğunu ve konuyu Kabine toplantılarına taşıyacağını ifade ederek, Türk devletinin Kürtlere yönelik politikalarında İngiliz Hükümeti’nin sorumlu olduğunu ifade etti.

Kampanya kapsamında tüm partilerin milletvekillerine mektuplar gönderilmeye devam edileceği öğrenildi. Online olarak gönderilen mektuplar oluşturulan bir sistem ile istatistik verilerde sunuyor.

Kampanyaya katılmak isteyenler için oluşturulan mektup adresi ise şöyle: 

https://campaigns.kurdishassembly.org/