CİK: Bu bayramda kan emicileri sandığa gömelim

CİK, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, "Bu seçimlerde dinimize ve milletimize musallat olmuş bu kan emici keneleri sandığa gömelim" dedi.

Ramazan Bayramı’na ilişkin yazılı bir açıklama yapan Civaka İslamiya Kurdistanê (CİK) 24 Haziran’da yapılacak seçimde AKP-MHP faşizminin yenilmesi ile halkların özgürlük gerçeğine ulaşacağına dikkat çekti. CİK, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Bu seçimlerde de dinimize ve milletimize musallat olmuş bu kan emici keneleri de sandığa gömerek, bayramların hedefi olan özgürlük kardeşlik ve mutluluğun gerçeğine ulaşmalıyız" vurgusunda bulundu.

GÖRÜNÜŞTE DİNDAR, GERÇEKTE ZALİM, HIRSIZ VE KATİLLERDİR

"Peygamber Efendimiz, insanlar arasında eşitliği sağlamanın, kardeşlik duyguları ve dayanışma ruhunu geliştirmenin bizzat öncülüğünü yapmıştır" denilen CİK açıklamasında, "Ramazan ayı işte bu kavramların ruhumuzda yeniden canlandığı ayın ismidir. 'Oku' emri ile başlayan Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden azad olmayı ifade ediyor.

Peygamber kendi rehberliğinde, ilim irfan ile insanın sömürü, haksızlık ve zulme karşı neden ve nasıl direnmesi gerektiğini bu ayda öğretmeye başlamıştır. Mekke zalimleri bu ilahi adalet düzeni karşısında korkuya kapılarak inanlara zulüm uygulamaya bu ayda başladılar. Bunlar görünüşte dindar gerçeğinde zalim, zorba, talancı, ahlaksız, hırsız ve katildiler. Kur'an işte bütün bu kötülüklere son vermek, bireye kimlik ve şahsiyet kazandırmak için bu ayda vahyolunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

NEMRUT VE FİRAVUNLARIN YAPMADIKLARINI YAPIYORLAR

Kürdistan'da halka 'din kardeşim' diyenlerin yıllardır zulüm, baskı ve şiddet uyguladığı belirtilen CİK mesajının devamında şunlar kaydedildi: "Nemrut ve Firavunların o zamanki Müslümanlara yapmadığı zulmü, isimleri Müslüman olan devletler mazlum ve inançlı halkımıza yapıyorlar. Bu iktidarlar korku, hile ve baskı ile İslam dinini kendi çıkarları çerçevesinde yorumlayıp uyguluyorlar. Bu İktidar ve devlet sahipleri Arap-Fars ve Türk milliyetçiliğine İslam dini kılıfı geçirilerek dini tutsak ettiler. Müslümanları, doğru ve yanlışları birbirinden ayırt edemez hale getirdiler."

KÜRTLER ADINA NE VARSA YOK ETMEYE YEMİN ETMİŞLER

AKP hükümeti ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rojava, Bakur ile Başur'da acımasız bir yıkım ve savaş sürdüğüne dikkat çekilen CİK mesajında, "Talana, tecavüze, hırsızlığa, soykırıma fetva çıkaran bu din istismarcıları şimdi de Ramazan bayramı mesajları yayınlamaktadır.

Bizlere Müslüman Kürt kardeşlerimiz diyenler, bizlerle aynı dine inandıklarını söyleyenler, kardeşim dedikleri Kürtler adına ne varsa yok etmeye yemin etmişler. Bir halkı kurşuna dizmekte, kılıçtan geçirmektedirler. Bakûr'da, Rojava'da, Başûr'da Kürtler büyük bir katliam ve yıkım ile karşı karşıya bırakılmışlardır. Efrîn'de Yüz binlerce insan evsiz, barksız bırakılmış, çocuklar ebeveynsiz kalmışlardır" ifadeleri kullanıldı.

BUNLARI SANDIĞA GÖMEREK MUTLULUĞUN GERÇEĞİNE ULAŞMALIYIZ

Bayramların bayram olabilmesi için, adaletin, özgürlüğün, maddi ve manevi huzurun şart olduğu vurgulanan CİK bayram mesajının sonunda şunlar belirtildi: "Bu ceberut ve din tüccarları Ramazan’a ve bayrama denk gelecek baskın seçimlerle zorbalıklarının ve zalim sistemlerinin bayramını kutlamak istemekteler.

Bizler inançlı insanlar olarak, Ramazan ayında nasıl ki oruç ve ibadetlerimizi tutarak nefis tezkiyesi ve maneviyatımızı yükseltmeye çaba gösterdiysek, bu seçimlerde de dinimize ve milletimize musallat olmuş bu kan emici keneleri de sandığa gömerek, bayramların hedefi olan özgürlük, kardeşlik ve mutluluğun gerçeğine ulaşmalıyız. Maneviyatın, huzurun, barışın, kardeşliğin, azad olmanın yaşandığı bayramlara kavuşmak dileğiyle, başta halkımız olmak üzere İslam aleminin bayramını kutlar, savaşsız, sömürüsüz bir gelecek temenni ederiz."