CDK-Aarau, Milletvekili Markus Dietschi ile görüştü

CDK-Aarau, Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırılarına karşı İsviçre yönetim organlarını harekete geçirmek amacıyla Aargau Kantonu Yeşiller Partisi Milletvekili Markus Dietschi ile bir görüştü.

İsviçre’nin Aarau kentinde CDK-Aarau adına oluşturulan bir heyet,Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına ilişkin Aargau Kantonu Yeşiller Partisi Milletvekili Markus Dietschi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK- Aarau) Meclis Eşbaşkanı Hasan Vural ve Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Dietschi’ye Türk devletinin kimyasal gaz kullanımından dolayı şehit düşen gerillalara dair dosya sunarak, konuyu meclis gündemine taşımasını istedi. Heyet, işgalci devletin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı da duyarlı olunmasını istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Milletvekili Dietschi, konuyu hem mecliste hem de Yeşiller Partisi’nin gündemine taşıyacağını belirtti ve şunları söyledi: 

“Kürtler, Irak ve Suriye’de önemli bir mücadele veriyor. Türkiye'nin Kürt bölgelerindeki saldırına yazık ki yardım eden var; olmasaydı sınırın her iki tarafında Türk askeri operasyonları pek mümkün olmazdı. Sonuç malum; Türkiye giderek aşırılık yanlıları tarafından yönetiliyor. AB de bunun bedelini ödüyor. Batı Avrupa'daki mülteci sorununu çözdüğünü düşünüyor, ama gerçeklik öyle değil. Avrupa'nın kafasını kuma gömmesi biz Yeşiller’i temelden rahatsız ediyor. Türkiye’nin yaptığı saldırıları hem kanton meclisinde gündeme taşıyacağım hem de Yeşiller Partisi’nin genel merkezine ileterek Federal Meclis’e taşınması noktasında çaba içinde olacağım” dedi.

LUZERN’DE İMZA KAMPANYASI

İsviçre’nin Luzern kentinde ise Luzern Demokratik Kürt Kültür Merkezi ve Rojava Komitesi, Luzern Kanton Meclisi’nin ve İsviçre Federal Parlamentosu’nun Türkiye’yi kınayan bir karar alması talebiyle act.campax.org dijital platformu üzerinden imza kampanyası başlattı. Kampanya metninde, “Rojava'daki cesur insanlar, son 10 yıldır krizle boğuşan bölgede barış içinde bir arada yaşama modeli oluşturdu. Bu model Erdoğan için bir dikendir.  Başından beri defalarca saldırıyor.

Sevgili Kanton Meclis Üyesi, Kürdistan'da barışı sağlayın.  Savaş çığırtkanı Erdoğan'a meydan okuyun. Binlerce insanı evlerinden sürmesine izin vermeyin.  Federal hükümetin savaş hakkında bir şeyler yapmasını sağlayın” ifadeleri yer alıyor.

Kampanyayı imzalamak isteyenler için link şurada:

https://act.campax.org/p/rojava-luzern