Cenevre’de Koçak’ı ziyaret eden Kürt anaları: Sessizliğe son verin!

Tecride karşı Cenevre’de açlık grevinde olan Mehmet Ali Koçak’ın direnişi, 65 günde devam ediyor. Koçak’ı ziyaret eden Kürt anaları, ölümler yaşanmadan harekete geçilme çağrısını yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde açlık grevine başlayan Mehmet Ali Koçak’ın direnişi 65’inci gününde devam ediyor.

Cenevre Kürt Toplum Merkezinde direnişine devam eden Koçak’ta başta kilo kaybı ve uykusuzluk gibi sorunlar yaşansa da Koçak, grevi sürdürmede kararlı olduğunu söylüyor.

Koçak’ın direnişine İsviçre’nin farklı kentlerinden gelen Kürtler ve dostlarının destek ziyaretleri de devam ediyor. İsviçre’nin Luzern kentinde yaşayan Kürt anaları Koçak’a destek ziyaretinde bulundu.

AYDIN: DİRENİŞİN ARKASINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Burada konuşan Kürt anası Elif Aydın, açlık grevinin geldiği kritik aşamaya rağmen yaşanan sessizliğin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Aydın, “Ne Avrupa ne devlet bu insanlarımızın taleplerini görmek ve duymak istemiyor. Dünyanın hiçbir yerinde bugüne kadar bu şekilde büyük ve uzun vadeli bir direniş yaşanmadı. Ama buna rağmen sessizler. Biz Kürt anaları olarak çocuklarımızın direnişinin arkasında olmaya devam edeceğiz. Bizler inanıyoruz ki biz halkımızın direnişi bu tecridi kıracak” dedi.

ZELİHA ÖCALAN: ÇOCUKLARIMIZIN TALEBİ KABUL EDİLSİN

Bir diğer Kürt anası Zeliha Öcalan, Leyla Güven ve arkadaşlarının direnişini selamlayarak konuşmasına başladı.

Türk devletinin Öcalan üzerinde uyguladığı tecridi lanetleyen Öcalan, “Artık yeter diyoruz, biz analar her nerede olursak olalım el ele vererek, çocuklarımızın direnişini dünyaya duyurmalıyız ve onlara destek vermeliyiz. Biz analar, savaş değil, barış istiyoruz. Çocuklarımızın talebi kabul edilsin bizler ölüm istemiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZKAN: ARTIK YETER DİYORUZ

Ziyarette yer alan Kürt analarından Zelal Özkan da kritik aşamayı aşan açlık grevleri sessizliğinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ben bir ana olarak Avrupa’ya sesleniyorum. Neden söz konusu Kürtler olunca, görmek, duymak istemiyorsunuz? Yeter diyoruz, artık harekete geçin çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Yine Avrupa’daki ve Kürdistan’daki halkımız ölümler yaşanmadan direnişi daha da büyütmeli” diye seslendi.

KOÇAK: BEDEL GEREKİYORSA VERMEYE HAZIRIZ

Ziyaret esnasında söz alan açlık grevcisi Koçak ise, anaların ziyaretinden duyduğu memnuiyeti dile getirerek, Kürt analarının direnişinin kendilerine güç ve moral verdiğini söyledi.

Tecrit kırılıncaya kadar eylemine devam edeceğini vurgulayan Koçak, “Bizler iyi biliyoruz ki, düşman, Kürt’ün kanı ve ölümü üzerinden besleniyor. Ama iyi bilsinler ki, bizler bedel ödemekten korkmuyoruz. Ama halkımıza ve analarımıza söz veriyoruz ki bizler bu tecridi kıracağız” diye ekledi.