BM önünde 60'ncı buluşma

BM önünde 15’inci ayına giren oturma eyleminde konuşan CDK Cenevre Eşbaşkanı Mülkiye Bulut, “Önderliğimiz özgür olmadan ne Kürt halkı ne de Kürdistan özgürlüğüne kavuşabilir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde  25 Ocak 2021'den bu yana her Çarşamba günü yapılan eylem, bugün de devam etti.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında düzenlenen eylemde, Türk devletine ilk kurşunun sıkıldığı 15 Ağustos 1984 atılımının komutanı Mahsum Korkmaz (Egîd) ve  Kahramanlık Haftası şehitleri ile 30 Mart 1972’de Kızıldere’de şehit düşen Mahir Çayan ve arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından CDK Cenevre Eşbaşkanı Mülkiye Bulut bir konuşma yaptı. Eylemlerinin 15’inci ayına yaklaştıklarını belirten Bulut, "Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşmadığı sürece ne Kürt halkı ne de Kürdistan özgür olacaktır. Önder Apo'nun  bölgeye barış ve huzur ortamının getirilmesi için ortaya koyduğu paradigma bugün milyonlar tarafından sahiplenilmiştir. Biz Önderliğimizin özgürlük paradigmasını sahiplenerek başta BM olmak üzere uluslararası güçlere karşı Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmayı sürdüreceğiz" dedi.

Bulut'un ardından söz alan  CDK Cenevre Eşbaşkanı Erdal Atasoy da, Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo sürecinden bugüne, dayatılmak istenen teslimiyet çizgisine karşı Kürt halkının Önderliğini sahiplenerek işgalci ve katliamcı güçlere cevap olduğunu söyledi. 

Atasoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk devletinin, tecrit politikalarıyla, uluslararası güçleri de arkasına alarak Kürt halkının iradesini teslim almak ve topyekun bir katliam hedeflemektedir.  Biz bu politikaları Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak bulunduğumuz her yerde teşhir etmeyi sürdüreceğiz."

Eylemde 2 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'te İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde BM önünde yapılacak olan eyleme katılım çağrısı yapıldı.