Cenevre'de tutsaklar ve gerillalar selamlandı

Cenevre'deki Kürtler, işgalci saldırılara sessiz kalan BM'yi kınayarak, "Zindan ve gerilla direnişini sahipleniyoruz" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önündeki oturma eylemi sürüyor.
Kürdistanlılar, eylemlerini açtıkları direniş çadırı etrafında sürdürdü. Eylem çadırı Ortadoğu bölge halklarından bir heyet tarafından bugün ziyaret edildi.
“Tecride, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina!", "Dem dema azadiye ye” hamlesinin sahiplenildiği eylemde Kürdistanlılar, BM'ye sırtlarını dönerek tecride ve Kürdistan'a yönelik saldırılarını protesto etti.

'DİRENİŞE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanı Salih Sağlam, tutsakların ve gerillanın direnişini selamlayarak, "Bugün gerek zindanda tutsakların gerekse Medya Savunma Alanlarında gerillaların mücadelesiyle süren direnişe sahip çıkacağız" dedi. Sağlam, "ABD ile Avrupa devletlerinin desteğini yanına alarak Güney Kürdistan'ın işgalini ve Kürt halkına soykırımı hedefleyen konsepte karşı bizler Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak bulunduğumuz her yerde 'Dem dema azadiye ye' hamlesini sahiplenerek alanlarda olmayı sürdüreceğiz" diye belirtti.

İşgale ve tecride karşı aktivistler tarafından bildiriler okunurken, Kürdistanlılar oturma eylemlerine devam etti.

Kürdistanlılar, BM önündeki oturma eylemini  24 Ocak'tan bu yana her çarşamba sürdürüyor.