Ciwanên Azad, Botan ve Munzur'u andı

Ciwanên Azad Koordinasyonu, Çekdar Botan ve Lecvan Munzur'u anarak, "Onların anılarını ölümsüzleştirecek ve hayalini kurdukları özgür yaşamı gerçekleştireceğiz" dedi.

Ciwanên Azad Koordinasyonu, Türk ordusunun Medya Savunma Alanları'na dönük 5 Haziran 2016'daki bombardımanında hayatını kaybeden Çekdar Botan ve Lecvan Munzur'u andı.

Yazılı açıklama yapan Koordinasyon, Botan ve Munzur'un uzun süre Avrupa'da gençlik çalışmaları yürüttüğüne ve halkta iz bıraktıklarına dikkat çekerek, "Onlar gittikleri her şehirde, her evde Apocu ruh ile yaşamış, çalışmış ve insanları etkilemiştir. Onların devrimci kişilik özellikleri ve militan duruşları sayesinde onlarca genç, kapitalist modernite yaşamından koparak, gerilla saflarına katılmıştır" dedi.

'YÜZÜMÜZÜ DAĞLARA ÇEVİRECEĞİZ!'

Botan ve Munzur'un, Kürdistan dağlarına bağlı olduklarının, maddi yaşama tenezzül etmediklerinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesine inandıklarının vurgulandığı açıklamada, şu mesajlar da verildi:

"Bizlere düşen, onların anılarını ölümsüzleştirmek ve hayalini kurdukları özgür yaşamı gerçekleştirmektir. Avrupa'da yaşayan Kürt gençleri olarak, yüzümüzü Kürdistan dağlarına çevirecek, Önder Apo özgürleşene, Kürdistan sömürgecilikten arınana dek mücadeleyi büyüteceğiz."