Corbyn: BM Rojava işgaline karşı harekete geçmeli

İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn, Türkiye’nin Rojava’yı işgal girişimine derhal son vermesini isteyerek, BM’yi işgale karşı harekete geçmeye çağırdı.

İngiltere’de bir televizyon programına katılan İşçi Partisi Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal girişimine tepki gösterdi.

Corbyn, Türkiye’nin yaptığının bir ‘işgal’ olduğunu vurgulayarak, “Bu işgale yeşil ışık yakan ABD’dir. Yaşanan durum korkunçtur. Suriye’den tüm yabancı güçler çekilmeli. Fakat bu yapılırken Kürtlerin haklarının korunması gerekiyor” dedi

‘DEHŞET VERİCİ’

Kürtlerin Birinci Dünya Savaşından bu yana İran, Irak, Suriye ve Türkiye’de sürekli kötü muameleye maruz kaldıklarının altını çizen Corbyn, Kürtlerin kendi kaderini tayın hakkı dahil olmak üzere tüm haklarının tanınması gerektiğinin altını çizdi.

“Türkiye bu dehşet verici işgali durdurulmalıdır” diyen Corbyn, “Bunun için BM düzeyinde gereken her şey yapılmalı. Bu işgal girişimi sona ermeli ve Türkiye tüm güçlerini geri çekilmeli” diye ekledi.