Danimarka PKAN: Tecride karşı sesimizi yükseltelim

Danimarka Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN) Eşbaşkanı Necati Gezen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kırmak için herkesi meydanlara çıkmaya ve açlık grevlerini sahiplenmeye çağırdı.

Danimarka Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN) Eşbaşkanı Necati Gezen, Orta Anadolu Kürtleri başta olmak üzere tüm Kürtlere ve dostlarına tecridin kırılması için DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevlerini sahiplenmeleri ve tecridin kırılması için meydanlara çıkmaları çağrısı yaptı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de dün açlık grevine başlayan Necati Gezen, ANF’ye yaptığı açıklamada Leyla Güven’in 400 yıl önce Kürdistan’dan Orta Anadolu’ye sürülen Kürt halkının bir bireyi olduğunu belirttikten sonra şunları kaydetti:

“Leyla Güven 7 Kasım günü tüm Kürtlerin duygularını ve taleplerini yansıtan bir eylem başlattı. 160 gündür Leyla arkadaşımız açlık grevinde olduğu halde sessizlik var. Dış dünya üç maymunları oynuyor. Leyla ve binlerce tutsağın taleplerini duymazlıktan geliyor.”

Tecrit ve açlık grevlerine karşı dış dünyanın sesizliğinin kabul edilemeyeceğini belirten Gezen, “Bunun belki de bir nedeni biz Kürtlerin yeterli kadar bir araya gelmemesidir. Ben Danimarka PKAN Eşbaşkanı olarak bütün Kürt halkı, Orta Anadolu Kürtleri  ve dostlarıma çağrıda bulunuyorum. Bir olalım. Birlikte hareket edelim. Bu tecridi kıralım. Tecrit bir insanlık suçudur. Bir olur ve sesimizi yükseltirsek elbette dünya da bizim sesimizi duyar” dedi.