Danimarka’ya çağrı: Kuzey Suriyeli Kürtlerle görüş!

Danimarka’da Birlik Listesi (EL) Milletvekili Eva Flyvholm, parlamentoya verdiği soru önergesinde Dışişleri Bakanı'nın Kuzey Suriyeli Kürtlerin temsilcileriyle görüşmesini istedi.

Geçtiğimiz hafta, Türkiye’ye yapılan silah satışlarının tamamen durdurulmasını talep eden Birlik Listesi, bugün yazılı bir soru önergesi vererek Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod’un Kuzey Suriyeli Kürtlerin temsicileriyle görüşmesini istedi.

Partinin Milletvekili Eva Flyvholm’un parlamentoya verdiği yazılı önergede Dışileri Bakanı Kofod’a İsveç meslekdaşını örnek almasını önerdi.

Flyvholm, Türkiye’nin saldırılarını, ABD ve Türkiye arasında imzalanan ateşkes anlaşması ve bölgedeki insani durumla ilgili durumu konuşmak için Kuzey Suriyeli temsilcilerle görüşüp görüşmeyeceği sorusunu yöneltti.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği İsveç ziyareti sırasında parlamentoda bulunan siyasi parti temsilciler, Dışişleri Bakanı Ann Linde ve Savunma Bakanı Peter Hultqvist’le görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenlemişti.