Danimarkalı vekillere Abdullah Öcalan’ın kitapları gönderildi

Danimarka Kürt Dernekleri Federasyonu (FEY-KURD), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun 23. yıldönümü dolayısıyla Danimarka parlamentosu milletvekillerine Abdullah Öcalan’ın kitaplarını gönderdi.

FEY-KURD, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da esaret altına alınmasına yol açan uluslararası komplonun 23’üncü yıldönümünde Abdullah Öcalan'ın yaşam, tarih, toplum, kültür ve siyasete ilişkin görüşlerinin yer aldığı bir dizi kitabı Danimarkalı vekillere gönderdi.

FEY-KURD, kitaplarla birlikte 68’i kadın 179 milletvekiline bir mektup da gönderdi.

Mektupta şunlar ifade edildi: "Kürt toplumu bu ülkede yaşayan topluluklardan biridir ve kitapların topluluklar arasında sürekli alışverişe yardımcı olacağına inanıyoruz, çok önemsiyoruz. Birbirimizi daha iyi anlamak, karşılıklı bilgi alışverişte bulunmak saygıya da destek olacaktır. Bu aynı zamanda kültürümüzü, edebiyatımızı ve dilimizi yaygınlaştırmaya yardımcı olacaktır."

Mektupta, “Abdullah Öcalan İmralı Adası'nda yoğun tecrit altında geçirdiği 23 yılda onlarca kitap yazdı. International Initiative Edition ve çeşitli ülkelerdeki farklı yayıncılarla işbirliği içerisinde İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolcaya çevrilmiş ve yayınlanmıştır" diye belirtildi.

Gönderilen kitaplar hakkında da kısa bilgi verilen mektupta bu eserlere ilişkin vekillerin düşünceleri de istendi.

Vekillere gönderilen kitaplar şöyle: Demokratik Uygarlık Çözümü’nün 1. cildi ‘Uygarlık’, 2. cildi ‘Maskeli Tanrılar ve Örtük Krallar Çağı, Kapitalizm’ ve 3. cildi ‘Maskesiz Tanrılar ve Çıplak Krallar Çağı ve Özgürlük Sosyolojisi.’

FEY-KURD, Abdullah Öcalan'ın yazdığı Demokratik Uygarlık Manifestosu adlı 5 kitaplık serinin ilk üç kitabının yanı sıra Kürt Halk Önder’inin kim olduğu, özgürlüğünün neden önemli olduğunu ve tarih, demokrasi ve kadına bakış açısını anlatan kısa anlatımlar içeren broşürler de gönderdi.