Defend Kurdistan, Düsseldorf’ta engellemelere tepki gösterdi

Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi) üyeleri Almanya’nın Düsseldorf kentinde, Kürtler ve dostları tarafından karşılandı.

Düsseldorf’ta heyetin karşılanması sırasında bir açıklama yapan heyet üyesi Sina Reisch, 150 kişilik bir heyet olarak Güney Kürdistan’a gitmek istediklerini ancak bir çok arkadaşlarının Almanya tarafından engellendiğini, onlarcasının da Hewlêr’den sınırdış edildiğini hatırlattı.

Reisch, “Almanya devleti Türk devleti ile olan ilişkilerinin bozulacağı gerekçesi ile barış heyetini engelledi” dedi.

“Bu şu anlama geliyor Kürdistan’daki savaşa Almanya devleti Türkiye tarafını tutuyor” diyen Reisch, Türkiye’nin Kürdistan’daki işgalini engellemek ve Kürtler arası olası bir çatışmayı engellemek için Güney Kürdistan’a gittiklerini ifade etti.

Reisch, “Ama KDP bizi engelledi, yapmak istediğimiz program KDP tarafından engellendi ve bu da KDP’nin Türkiye tarafında olduğunu gösteriyor. Güney halkı ile konuştuğumuzda Türk işgalini kabul etmediklerini söylüyorlardı” şeklinde konuştu.

1998’da diktatör Saddam Hüseyin rejimi tarafından kimyasal gazlarla 5 bin Kürdün katledildiği Halepçe’yi ziyaret ettiklerini de belirten Reisch, “Orada kullanılan gazlar da Almanya tarafından verildi ve Almanya devleti Kürtlerden özür dilemedi. Almanya Kürlerden özür dilemeli ve bu savaşta Türkiye’nin yanında yer almamalı” dedi.