Defend Kurdistan, Madrid'de Zapatista heyetini karşıladı

Madrid’de Defend Kurdistan heyeti, EZLN’nin 421 kadrosundan oluşan heyeti karşıladı. Heyet karşılanırken Defend Kurdistan adına yapılan konuşmada “Devrimci hareketler arasında dayanışma gereğini vurguladı” denildi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu'nun (EZLN) "La Montaña -Dağ”ın 421 kadrosu karşılandı. EZLN kadrolarını karşılayan heyette Rojava Azadî Madrid ve Women Defend Rojava temsilcileri de bulunuyordu.

Lavapiés semtinde düzenlenen karşılama töreninde Rojava Azadî Madrid ve Women Defend Rojava adına yapılan konuşmada, “3 Temmuz işgale karşı küresel eylem gününde dünyanın her yerinde Defend Kurdistan eylemleri yapılıyor” denildi.

EZLN heyetinin memnuniyet ile karşılandığı da belirtilen konuşmada “Avrupa'ya yapacağınız yolculuğun, bencillik ve gururdan bunalmış bu eski Avrupa'ya Lacandona ormanının temiz esintisini getireceğini umuyoruz” denildi.

Kürdistan’ın yüksek dağlarına da dikkat çekilen konuşmada şunlar belirtildi: “Kürdistan’ın da yüksek dağları var, bu dağlarda ve onları çevreleyen ovalarda 10 bin yıl önce neolotik genişledi ve 40 yıldır yeni bir devrim yaşanıyor. Zapatista devriminin kızkardeşi. Tabandan demokrasisi, cinsiyet özgürlüğü ve dünyanın savunulması, Kürdistan hareketlerinin ve bugün Türkiye'nin işgali ve cihatçı çeteleri nedeniyle yakın tehlikede olan Rojava devriminin temel direkleridir.”

Heyete Avrupalı enternasyonalist kadınlar tarafından Rojava’da yazılan kitap da hediye edildi.