Defend Rojava Platformu’ndan eylemlere katılım çağrısı

Defend Rojava Platformu, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırılarına karşı Çarşamba günü saat Brüksel’de AP önünde yapacakları eyleme katılım çağrısında bulundu.

Rojava'yı Savunma Platformu (Defend Rojava) öncülüğünde Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye dönük işgaline karşı Brüksel’de AP önünde bir eylem düzenlenecek. Eyleme ilişkin Rojava’yı Savunalım Platformu tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "Rojava'yı Savunma Platformu olarak Türk devletin Rojava’da Kürt, Asuri-Süryani Arap, Ermeni, Alevi, Êzidî, Müslüman, halklarına karşı geliştirdiği katliam ve savaşı durdurmak için 16 Ekim’de Brüksel AP önünde eylem yapacağız.

Brüksel’de DAİŞ çetelerinin katliam yaptığı yere çiçek bırakarak Parlamento önüne yürüyeceğiz. Görüşmeler yaparak savaşı durdurmaları için acil hareket etmeye çağıracağız. Bu eylemlerimizi tüm kurum ve organizasyon temsilcileri, siyasetçi, aydın, yazar, gazeteci, akademisyen ve Rojava savaşının mağduru aileler ve gazilerle gerçekleştireceğiz.

Rojava’yı Savunma Platformu olarak tüm Kürdistanlı ve Türkiyeli kurum, parti temsilcilerini, siyasetçi, sanatçı, aydın, akademisyen, Rojavalı mağdur aileler ve gazileri eyleme katılmaya davet ediyoruz."

EYLEM TAKVİMİ

Tarih: 16.10. 2019

Gün: Çarşamba

Saat: 12:00

Adres: Place Schuman, Rue de la loi, 1040 Bruxelles