Den Haag’da şehitler anıldı

Hollanda’nın Den Haag kentinde Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürütülen Bazên Zagrosê Hamlesi’nde 12 Temmuz’da şehit düşen Kawa Yiğit şahsında Yiğit ailesinin şehitleri anıldı.

Hollanda’nın Den Haag şehrinde şehit Berxwedan Nisebin (Kawa Yiğit) şahsında ailenin şehitleri ve Ağustos şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Den Haag Şehit Aile Komisyonu tarafından yapılan konuşmada Yiğit ailesinin Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımının 1983 yılında şehit Salih Yiğit (Battal) ile başlayarak, diğer aile bireylerinin katılımı ile geleneğe dönüştüğü belirtildi.

Ailenin şehitleri Hasip Acat, Nezir Acat, İsmail Yiğit, Kawa Yiğit (Berxwedan Nisebin), M. Tahir Yiğit (Zerdeşt), Hüseyin Yiğit (Zerdeşt), Abdullah Yiğit (Berxwedan) ve Ağustos şehitlerinden Sosin Mihemed (Sosin Birhet) Zeki Şengali, Seit Hesen için sinevizyon gösterimi yapıldı.

12 Temmuz’da Bazên Zagrosê Hamlesinde 5 arkadaşıyla şehit düşen Şehit Kawa Yiğit’in abisi Müslüm Yiğit anmada yaptığı konuşmada, şehit düşen aile bireylerinin çoğunun eğitimli, varlıklı, evli, çocuklu olduklarını, düzenlerini, konforlarını halkının haklarını savunmak için bıraktığını söyledi.

Şehitlerin Kürdistan özgürlük mücadelesinin ideolojisinde derinleşme, gerillalaşma konusunda da önemli gelişmeler yaşadığını aktaran Müslüm Yiğit, “Biz kendi şehitlerimizle gururluyuz ve sonuna kadar da onlara bağlı kalacağız, kimse umutsuz olmasın her zaman umutlu olmamız lazım” dedi.

Şehit aile komisyonu adına konuşan Fevzi Akbulut şunları söyledi: “Birlik sağlarsak, şehitlere layık olabiliriz.”

Siyasetçi Ali Kurtalan da şehit ailesinin düşman karşısındaki onurlu mücadelesine dikkat çekti. Kurtalan, “Şehitleri anmak zordur, bu savaşta her an bedel verenler şehitlerdir, bu mücadele inşa edenler şehitlerdir. Bu hareket onların mücadelesi sonucu yol kat ediyor. Şehitlere karşı görevimiz mücadeleyi büyütmektir. Başımız dik ise şehitler sayesindedir. Yolumuzu aydınlatıyorlar. Şehitlerin bize bıraktığı miras var, bu mirasa sahip çıkarak, örgütlü hareket etmek, şehitlere saygı gereğidir” dedi.

Anma “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.