Deniz Poyraz’ın katledilmesi Avrupa’da protesto ediliyor-YENİLENDİ-IV

HDP İzmir İl Binası’na düzenlenen saldırıda katledilen Deniz Poyraz için birçok kentte eylem düzenlendi.

İsviçre, Almanya, Fransa ve Yunanistan’da alanlara çıkan Kürdistanlılar, Türkiyeli sol ve demokrat örgütler ve dostları, Deniz Poyraz’ın katledilmesini kınadı.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin çağrısı ile eylem Hallplatz’da düzenlendi. HDP İzmir İl Binası’na yönelik düzenlenen faşist saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesinin kınandığı eylem saygı duruşu ile başladı.

Deniz Poyraz’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza", "HDP halktır, halk burada" sloganları atıldı. 

Eylem konuşmalar ardından sona erdi.

ST GALLEN

İsviçre’nin St Gallen kentinde de düzenlenen bir eylem ile Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi. “Hepimiz HDP'liyiz”, “Hepimiz Deniz'iz” sloganlarının atıldığı eylem St Gallen merkez tren istasyonu düzenlendi.

Demokratik Güç Birliği, Devrimci Mücadele Güçleri ile Kürdistanlıların katıldığı eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

HDP'nin tüm baskı ve tehditlere rağmen demokrasi mücadelesinden ödün vermeyerek katliamlara rağmen aynı kararlılıkla demokrasi mücadelesini sürdürdüğüne vurgu yapıldı.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde Deniz Poyraz anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü ile zindanlardaki açlık grevine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevcilerinin de katıldığı eylemde katliamın failinin faşist Türk devleti, soykırımcı AKP/MHP rejimi olduğu dile geldi.

Eylem, “Şehit namirin”, “Kahrolsun Türk sömürgeciliği”, “Kahrolsun AKP/MHP faşizmi” sloganları ile sona erdi.

MULHOUSE

Deniz Poyraz’ın katledilmesi Fransa’nın Mulouse kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Porte Jeune’de bir araya gelen Kürtler ve devrimci kurumların düzenlediği eylemde yapılan konuşmalarda katliamın devlet eliyle organize edildiğinne dikkat çekildi.

Deniz Poyraz’ın devrim şehidi olduğuna dikkat çekilen açıklamada bu katliamın hesabının mutlaka sorulacağı vurgulandı. Eylem “Jin, jiyan, azadi” , “Faşizme karşı omuz, omuza” , “HDP halktır, halk burada” sloganlarıyla sona erdi.

Eyleme HBDH, MLKP, TJK, Partizan ve Avrupa Demokratik Güç Birliği katıldı.

ULM

Almanya’nın Ulm kentinde de Avrupa Demokratik Güç Birliği-Ulm’un düzenlediği eylemde Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde ADHF, AGİF, ATİF ve KON-MED tarafından oluşturulan ADGB adına Almanca bir konuşma yapılarak, katliam kınanırken, sorumlusunun AKP-MHP faşist koalisyonunun olduğunun altı çizildi.

HDP bayraklarının açıldığı eylemde sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “HDP halktır, halk burada”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Jin, jiyan, azadi”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganları atıldı. Eylem sonlandırılırken, HDP ile dayanışma eylemlerinin devam edeceği duyuruldu.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde Demokratik Kürt Toplumunun çağrısıyla akşam saat 18'de Bahnhofplatz’da düzenlenen eylem ile HDP İzmir’e saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

Deniz Poyraz'ın fotoğrafları Barış Annelerinin taşıdığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile PKK ve YPJ bayrakları açıldı.

Deniz Poyraz şahsında barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde Luzern Demokratik Kürt Toplumu Eşsözcüsü Ercan Güneş bir koşuma yaptı. Özgürlük ve demokrasi şehitlerini anan Güneş işgal ve katliamlarla kendini var etme çabasında olan AKP/ MHP faşist düzeninin HDP'yi hedef gösteren politikalarının sonucu Deniz Poyraz'ın katledildiğini söyledi.

Rojava Komitesi’nin Almanca bildirisinin okunduğu eylem, yarın Zürih Helvetiaplatz’da Türk devletinin Güney Kürdistan'ı hedef alan işgal ve katliam saldırılarına karşı saat 13.00'ten itibaren başlayacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.

OLDENBURG

Almanya’nın Oldenburg kentinde de Deniz Poyraz için eylem düzenlendi. Oldenburg HBF önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları İzmir’deki katliamın bir soykırım saldırısı olduğunu belirtti.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de HDP İzmir İl Binası’na yönelik düzenlenen faşist saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesinin Comedie meydanında düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

DKTM ile Delal Amed Kadın Komünü’nün düzenlediği eylemde Deniz Poyraz’ın fotoğrafları taşınırken, sık sık, "HDP halktır, halk burada", “Jin Jiyan Azadi”, “Şehid namirin” sloganları atıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem DKTM adına yapılan konuşma ardından sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın kentinde de HDP’ye saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

ADGB-Mannheim’ın çağrısı ile düzenlenen eylem Paradaplatz’da yapıldı.

Deniz Poyraz şahsında devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde yapılan konuşmalarda HDP’yi her yerde sahiplenmek gerektiği belirtildi.

KON-MED ve ADGB’nin mesajının da okunduğu eylemde Demokratik Alevi Federasyonu ile Avrupa Kadın Daşanışması adına konuşmalar yapıldı.

Eylemde sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil Erdoğan”, “HDP halktır, halk burada”, “Jin, jiyan, azadi” ve Deniz Poyraz ölümsüzdür sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de ADGB’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Rotebühlplatz’da yapıldı.

Şehitler anısına saygı duruşu ile başlayan eylemde Deniz Poyraz şarkı ve şiirlerle anıldı.

Eylemde ADGB adına Almanca ve Türkçe, Die Linke, Savaşa Karşı mücadele Birliği, Avrupa Kadın dayanışması adına konuşmalar yapıldı.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde de Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

Luisenplatz’da düzenlenen eylem Deniz Poyraz şahsında devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde yapılan konuşmalarda “Bir Deniz gider, bin Deniz gelir. Biz mazlum halk olarak kazanacağız, çünkü haklıyız” denildi.

Eylem “Biji Serok Apo”, “Şehid namirin”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganları ile sona erdi.

GÖTTİNGEN

Almanya’nın Göttingen kentinde de Deniz Poyraz’ın katledilmesi bir eylemle protesto edildi.

Göttingen DKTM’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Gasenlise Meydanı’nda düzenlendi.

Enternayonlasitler ile Kürtlerin katıldığı eylemde Kürtçe, Almanca ve İngilizce konuşmalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı.

Eylem sloganlarla sona erdi.