Dersim Kültür Festivali hazırlıkları tamamlandı

Frankfurt'da 24-25 Mayıs günü gerçekleşecek olan 11. Dersim Kültür Festivali’nin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Avrupa Dersim Festivali’nin 11.'si bu yıl da Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek. 24-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak festivale ilişkin açıklama yapan Tertip Komitesi, Dersim'e sahip çıkan herkesi festivale davet etti. Planlamaya ilişkin festival tertip komitesi şu açıklamayı yaptı: Değerli Dersimliler, değerli Dersim dostları, Dersim'e olan sevdamız ile bu yılki Dersim Kültür Festivalimizi tüm gücümüz, emeğimiz ve heyecanımız ile hazırlamış bulunmaktayız.

Yıllardır büyük bir öz veri ile, geleneklere bağlı olarak, Dersim'e, inancımıza, dilimize ve kültürümüze olan sevdamız ile Dersim Kültür Festivalini sizlere sunmaktayız. Bu yıl da kadının, erkeğin, gencin ve çocuklarımızın kendini bu Festival'de bulacağına, Dersim'i hep beraber yaşayıp yaşatacağımıza gönülden inanıyoruz.

Dersim’de yeşil işgale maruz kalan bir Cem Evi bulunmaktadır. Çocuklarımızın cenazelerini kabul etmeyen, inancımızı ve değerlerimizi yok etmek ile görevlendirilmiş bir Cem Evi bulunmaktadır. Biz bu yılki Dersim Kültür Festivalimiz ile önemli ve bir o kadar kutsal olan yeni bir kampanyaya start vereceğiz. Bu festivalimizin tüm gelirleri özünde ve sözünde, Alevi inancımızın geleneklerine ve Dersim'in değerlerine bağlı alternatif bir Cem Evi için bağışlanacaktır. Bu kampanyamız bu festival ile start alırken, bu alternatif Cem Evimizde Gulbanglarımız okunana kadar devam edecektir."

MUNZUR'A VERDİKLERİMİZ İÇİN

Kürdistan, Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinde açlık grevi eylemlerinin devam ettiğine değinilen açıklamada: "Bu gidişata çözüm çağrısında bulunan ve çocuklarının ölmelerini engellemek için haftalardır cezaevleri önünde, sokaklarda ve mekanlarda direnen annelerimize sahiplenme amaçlı herkes -kadını ve erkeği- omuzuna beyaz tülbentini bağlayarak festivale katılmalıdır. Annelerimiz kutsaldır, masumdur, vicdandır. Bu temelde vicdanı olan herkesin bu çağrımıza katılmasını umut ediyoruz.

Dersim'e sahip çıkarak onursal görevimizi yerine getire bilmekteyiz. Hozatlı bir amcamızın dediği gibi "Dersim bizimdir! Vermeyiz ellere....!"

Gelin, hep beraber Dersim'e hak ettiği değerde sahip çıkalım, Dersim'i yaşayalım yaşatalım. Gücümüz birlikten doğar misali bunu birlikte başaracağız. Toprağa verdiklerimiz için, Munzur'a verdiklerimiz için, kendimiz için ve daha önemlisi geleceğimiz olan çocuklarımız için herkesi şalvarı, zılgıtı, halayı ve sevgisi ile Festivalimize bekliyor, saygılar sunuyoruz" denildi.