Paris ve Marsilya'da gençler, “Önder Öcalan’a Özgürlük” dedi-YENİLENDİ

Paris’in Drancy banliyösü ile Marsilya'da bir araya gelen TCŞ aktivistleri, “Öcalan’a özgürlük” talebiyle sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösü ile Marsilya'da akşam saatlerinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Önder Öcalan’a özgürlük talebiyle bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

DRANCY

Fransa'nın başkenti Paris'in Drancy banliyösünde akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, üzerinde Fransızca yazılı 'Öcalan'a özgürlük' pankartıyla yürüyüşe geçti.

Drancy merkezi kavşağına kadar yürüyen gençler, burada yolu kapattı.

“Bijî Serok APO”, “Liberté Pour Öcalan” ve “A bas le Régime fachiste a Turquie” sloganlarını atan gençlerin eylemi, yaklaşık bir saat sürdü.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Önder Öcalan’a özgürlük talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, “Werin Cenga Azadiyê” yazılı bir pankart ile yürüyüşe geçti.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte, sık sık “Bijî Serok APO”, “Werin Cenga Azadiyê”, “Liberté Pour Öcalan” ve “A bas le Régime fachiste a Turquie” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından miting gerçekleştiren gençler TCŞ ve TekoJIN’ın başlattığı seferberlik hamlesine katıldıklarını açıkladılar.

Gençler tüm Kürdistan gençliğini bu seferberlik hamlesine katılmaya çağırdı.

Eylem, atılan sloganlar ardından sona erdi.