Düsseldorf’ta polisin engelleme girişimine rağmen eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek ve özgürlüğü talebiyle NRW Eyaleti’nin başkenti Düsseldorf’ta yapılmak istenen yürüyüşün polis tarafından engellenmesi ardından halk, miting düzenledi.

Saat 14.00’da DGB Haus önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Almanca pankartlar, dövizler, YPG ve YPJ bayraklarıyla yürüyüşe geçmek istedi. Ancak polis halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile YPG ve YPJ bayraklarını gerekçe göstererek, yürüyüşü engelledi.

Polisin bu tavrına tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları oturma eylemi ve miting düzenledi.

Oturma eyleminde bir konuşma yapan FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever “Ne kadar da bayrakları yasaklasalar bizim sembollerimizi içimizden atamazlar. Biz Başkan Apo'nun öğrencileriyiz. Yasakları kabul etmiyoruz” dedi.

YPG ve YPJ'nin DAİŞ'e karşı mücadele ettiğini, insanlığı ve dolayısıyla Avrupalıları da DAİŞ'ten kurtardığını söyleyen Sever, Alman devletinin Kürtlerin verdiği bedelleri göz ardı ettiğini vurguladı.

Almanya ve Türkiye’nin işbirliği içinde olduğunu da belirten Sever “Kürtlerin bedelleri unutuluyor” dedi.

Polisin yürüyüşü engellemesine tepki gösteren bir Alman kadın ise “Sizler için YPG ve YPJ bayrakları ile Öcalan'ın posterleri birer bez parçası olabilir. Ama Kürtler için bunlar vatandır. Bayraklar onların anneleridir, çocuklarıdır, kardeşleridir” dedi.

Eylem konuşmalar ardından sona erdi.