Duisburg ve Charleroi'da şehitler anıldı

Almanya’nın Duisburg ile Belçika’nın Charleroi kentinde Ekim ayı şehitleri anıldı.

Duisburg’da Serêkaniyê ile Girê Spî şehitleri anıldı. 11 Ekim’de Serêkaniyê’da işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelere karşı yürütülen direnişte şehit düşen Delvîn Qamişlo, Amara Jînda ve Girê Spî’de şehit düşen Mihemed Kobanê Duisburg Demikratik Kürt Toplum Merkezi'de yapılan bir etkinlikle anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Duisburg DKTM Eşbaşkanı Nuh Yıldırım açılış konuşmasını yaptı. Anmada Şehit Dılvîn Qamışlo'nun dayısı Umran Aziz, Amara Jînda'nın abisi Şadi ve Şehit Mihemed Kobanê ailesi adına Ahmede Kobanê ve Kürt siyasetçi Ahmet Aktaş birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, “Şehitlerin bayraklarını yere düşmesine izin vermeyeceğiz, bedel ne olursa olsun, şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için elimizden ne gelirse sonuna kadar yapacağız” denildi.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına sessiz kalınmaması gerektiği dile gelen konuşmalar ardından anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Biji yekitiya Kurdan” sloganları ile sona erdi.

Anma toplantısından sonra Şehitler için taziye yemeği verildi.

CHARLEROI

Belçika’nın Charleroi kentinde şehitler anıldı. Ekim ayında şehit düşen devrimcilerin isimleriyle tek tek anıldığı anmada konuşma yapan Kürt siyasetçi Mustafa Sarıkaya, siyasal gelişmeleri değerlendirdi. Rojava’ya yapılan savaşın tek suçlusunun Erdoğan olduğunu belirten Sarıkaya, şehitleri sahiplenmenin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve mücadelesini sahiplenmek anlamına geldiğini de söyledi.

Şehit Aileleri Komisyonu adına Sultan Oğraş’ın konuşması ardından anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.