Düsseldorf'ta Paris Katliamı protestosu

Fransız Konsolosluğu önünde Paris Katliamı’nı protesto eden Kürtler ve dostları, katillerin yargılanmasını ve adaletin sağlanmasını talep etti.

Paris Katliamı 9'uncu yılında Düsseldorf'ta bulunan Fransız Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Protesto eylemi saat 11.00’de Sakine, Fidan ve Leyla şahsında tüm Kürdistan ve dünya şehitlerini anma ile başladı.

Almanya'nın NRW eyaletinde bulunan Kürt Kadın meclis, komün ve inisiyatiflerinin organizesi ile yapılan eylemde üzerinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in resimlerinin olduğu pankartlar ve posterler taşındı. Katillerin yargılanması ve adaletin sağlanması talep edildi.

Eylemde Şehit annesi Dayika Fevzi bir konuşma yaptı. Konuşmasına gerillanın, Başkan Apo'nun, tüm dört parçadaki halkımızın, tüm tutsakların, QSD'nin, YPG ve YPJ'nin yeni yılını kutluyorum diyerek başlayan Dayika Fevzi, şunları söyledi: “1992'de Halep’teydim. Heval Sakine ziyaretime geldi ve ‘Dayê devrimin yükselişe geçtiği bazı dönemlerde düşmanımız bizden korkuyor. Olabilir ki düşmanımız bizi yok edebilir. Bize bir şey olursa şehitlere sahip çıkın, Serok'a sahip çıkın, PKK'ye sahip çıkın ve özgürlük mücadelesine katılın’ dedi. Damarlarımızda tek damla kan kalana kadar özgürlük mücadelesine katılacağız.”

Dayika Fevzi konuşmasının devamında, “Kürtler eski Kürtler değildir diyoruz. Bu başkan Apo'nun 1992’de söylediği bir sözdür. Başkan Apo'ya sahip çıkalım, Sakine hevale sahip çıkalım, şehitlere sahip çıkalım” dedi.

Êzidî Kadın Meclisi TAJÊ adına konuşma yapan Gewre Batman ise, “Fransa devleti Paris Katliamı’nı aydınlatmamak için her yönteme başvuruyor. Paris Katliamı’nın arkasındaki güçler, Kürt kadınlarının, Kürt analarının ve en büyük acıyı çeken Êzidî kadınlarının Sakine, Fidan ve Leyla'nın mücadelesini unutmayacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini bilsin” dedi.

Wuppertal Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Medya Rosman ise, Kürt kadın ordusunun en vahşi terör organizasyonlarından olan DAİŞ’i yenerek Ortadoğu’daki halkları çok büyük bir tehdit ve tehlikeden kurtardığını, buna karşılık uluslar arası güçlerin Kürtlere teşekkür edeceği yerde onları kriminalize etmeye ve yok saymaya devam ettiğini belirtti.

Rosman, Paris Katliamı’nın sorumlularının açığa çıkarılmamasının bu zihniyetin sonucu olduğunu söyledi.

Protesto eyleminde Fransız Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı.

Eylem, 8 Ocak Cumartesi günü Düsseldorf DGB Haus önünde saat 13.00 te başlayacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sonlandırıldı.