Efrîn’deki işgalcilerin ördüğü duvar Basel’de protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Efrîn etrafında örmeye başladığı utanç duvarı ile Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları İsviçre’nin Basel kentinde bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

İsviçre’deki Kürt kurumlarının çağrısı ile Claramatte Alanı’nda bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostu Barfüsserplatz’a yürüdü.

PKK, YPG, YPJ, MLKP ile MLPD bayraklarıyla Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde üzerinde “İşgal ve saldırılara karşı Efrîn uçuş sahasına kapatılsın”, Türk devleti ve emperyalistler Kürdistan’dan defolun”, “Her yer Efrîn, her yer direniş”, “Kadınlar Öcalan’a yönelik tecrit ve izolasyona karşı eylemdeler” yazılı pankartlarla dövizler taşındı. Yürüyüş boyunca sık sık örülmek istenen utanç duvarı ile işgal saldırılarına karşı sloganlar atılırken Almanca bildiriler de okundu.

Yürüyüş sonrası Barfüsserplatz’da gerçekleştirilen miting Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi (CDK-S) Eşbaşkanı Ali Şimşek burada bir konuşma yaptı. Şimşek Türk devletinin örmeye başladığı utanç duvarına değinerek “Bir yıl önce Efrîn’i işgal eden Türk devleti bugün Efrîn etrafında utanç duvarı örerek Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak istemektedir. Bu durum tamamen Uluslararası yasa ve sözleşmelere aykırıdır. Gerek Efrîn’de Türk devletinin katliam ve saldırı politikalarına gerekse örülmek istenen utanç duvarına karşı uluslararası devletler ve kurumlar misyonlarını uygulamalıdır. Kürt halkının Önderliğine karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecrit verdikleri mücadele ile nasıl bugün kırıldıysa bu işgal ve saldırılarına karşı da aynı mücadele azmiyle başta işgalci Türk devleti olmak üzere emperyalist devletlerde Efrîn’de yenilecektir” diye konuştu.

Şimşek’in konuşmasının ardından eylem sonlandırılırken Kürtler ve dostları başkent Bern’de 8 Haziran’da aynı amaçla bir yürüyüş ve miting gerçekleştirecek.