Enternasyonalist savaşçı Constantin, Kiel’de anıldı

Rojava’da Türk işgal saldırılarına karşı direnişte 16 Ekim günü hayatını kaybeden enternasyonalist savaşçı Constantin (Andok Cotkar) için doğum yeri olan Almanya’nın Kiel kentinde bir anma etkinliği yapıldı.

Anmaya enternasyonalist savaşçının aile bireyleri, Anti Fa, Kürt derneği , MLKP, Alevi Topluluğu, Feminist Kadınlar Grubu, 2015 yılında YPJ saflarında hayatını kaybeden enternasyonal savaşçı İvana Hoffman'ın aile bireylerinin yer aldığı yüzlerce kişi katıldı. Anmada bir çok enternasyonalist savaşçı da yer aldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından Andok Cotkar’ın babası bir konuşma yaptı. Savaşçının babası, Andok için “İnsanlık onuru için savaşan YPG - YPJ saflarında yerini alarak insanlığa kendini feda etti” dedi ve oğlu ile gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Annesi ise “Oğlum küçük yasta paylaşmayı seven bir çocuktu. O hep iyi niyetliydi. Başkalarının sorununu kendi sorunu gibi görürdü ve bunun için Rojava devriminde yerini aldı” diye konuştu.

“O kendi istediği yere gitti ve orada mutluydu” diyen annenin konuşması ardından “şehit namirin” sloganı atıldı.

Daha sonra şehit anneleri adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada “Bugün bizim için onur verici bir gündür, bu savaş bütün halklar nezdinde insanlık savaşıdır” ifadeleri kullanıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından Hozan Cömert sahne aldı. Hozan Cömert, konseri sırasında “Son sözü şehitler söyler, insanlığa giden yolu şehitler açar” dedi.

İvana Hoffman’ın annesi de “Bizim çocuklarımız bu yolda şehit düştüler ama onlar her daim kalbimizde yaşıyorlar” diye konuştu. Etkinlikte bir çok enternasyonalist savaşçı ve Feminist Kadınlar Grubu adına bir temsilci da söz alırken, MLKP savaşçıları adına yazılı bir açıklama okundu. Anma şiir ve müzik dinletisiyle son buldu .