Enternasyonalistlerin 3’üncü gün yürüyüşü başladı

15 Şubat uluslararası komplosunu kınamak için Lüksembourg’tan Strasbourg’a yürüyen enternasyonalistler, 3’üncü güne KCK’nin yürüyüş kollarına gönderdiği mesajı okuyarak başladı. Yürüyüş coşkulu bir şekilde ilerliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde uluslararası komplo ile Türkiye’ye rehin verilmesinin yıl dönümünde Strasbourg’a ulaşacak enternasyonalistler Lüksembourg’tan başlattıkları yürüyüşün  3’üncü gününde Fransa’nın Metz kentine ulaşmadan önce gece konakladıları Thionville’den araçlarına binerek yürüyüş alanına gelen enternasyolalistler burada yürüyüşlerine başladı.

Thionville’de KCK’nin Mannheim, Basel ve Luksembourg uzun yürüyüşçüleri için gönderdiği mesajın İngilizce okunması ardından enternasyonalistler Metz’e ulaştı. Burada toplanan kitle soğuk havaya rağmen coşkulu bir yürüyüş gerçekleştiriyor.

15’ten fazla halktan Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyen enternasyonalistler, kendi dillerinde ve Kürtçe sloganlar atıyor. Çalınan müzikler eşliğinde özgürlük sloganları atan enternasyonalistler, Öcalan, Leyla Güven ve Strasbourg açlık grevi eylemcilerinin fotoğraflarını taşıyor.

Luksembourg yürüyüşçülerinin her biri üzerinde Sakine Cansız ve Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu sarı yelek giyiyor. Yine her eylemci Öcalan’ın flamalarının yanı sıra kadın enternasyonalistler de YPJ’nin bayraklarını taşıyor.

Yürüyüş hem çok dilli, hem çok kültürlü olması nedeniyle bir hayli eğlenceli ve coşkulu geçiyor. Enternasyonalistler geçtikleri yerleşim yerlerinde kimi zaman insanların alkış, zafer işaretleri ve zılgıtlarıyla karşılanıyor. Yine eylemi merak eden insanlara da Leyla Güven’in ve Öcalan’ın durumuna ilişkin bildiriler de dağıtılıyor.

Yürüyüşün gerçekleştirildiği yol güzergâhları trafiğe kapatılmış, güvenlik güçleri ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sıkı güvenlik tedbirleri alıyor.