Enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü başladı

Enternasyonalistlerin Öcalan'ın özgürlüğü için organize ettiği uzun yürüyüş Luxembourg'daki Adalet Binasının önünde başladı.

Enternasyonalistlerin, "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü, faşizme karşı omuz omuza" şiarıyla başlattığı dördüncü yürüyüş, Luxembourg'daki Adalet Binasının önünde başladı. Yürüyüşe Latin Amerika, İspanya, İtalya, Fransa, İskandinav ülkeleri, İran, Güney Afrika, Kanada, Ekvador, Kanarya Adaları ve Avustralya'dan 120 enternasyonalist katılıyor.

'TECRİDİ KABUL ETMİYORUZ'

Yürüyüşçüler, İngilizce, Fransızca ve Almanca konuşmalar yaptı. Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kabul edilemez olduğu vurgulandı, Rojava Devrimi selamlandı. Konuşmacılar, Rojava'daki sistemin tüm kapitalist sorunlara çözüm olabileceğini belirtti.

'TÜRK DEVLETİ TÜM KANUNLARI HİÇE SAYIYOR'

Enternasyonalistlerin basın metninde ise şöyle denildi:
"CPT raporlarında dile getirilmesine rağmen Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit devam etmektedir. Halen avukatları veya ailesi ile görüşmesi gerçekleştirilmemektedir. Türkiye eski başbakanı Süleyman Demirel’in itiraf ettiği gibi, Sayın Öcalan'ı, PKK hareketinin, Kürt halkının  29. ayaklanmasının devrimci önderi olarak gördükleri  içindir. Oysa bu bütün ayaklanmaların sebebi de Türk devletinin uluslararası insan hakları kanunlarını hiçe saymasıdır. Kürtlerin verdiği mücadele uluslararası kanunların belirlediği şekilde öz savunma hakkını kullanmaktır. Abdullah Öcalan’ın önerisi üzerine birçok kez ateşkes ilan edilmesine rağmen Türk devleti tarafından olumlu bir karşılık verilmedi. Türk devleti her seferinde bu tarihsel fırsatı kaçırdı. Barışın yolunda yürüyeceğine tüm politikasını imha, inkâr ve Kürt ulusal kimliğini yok etme üzerine kurdu.
Sayın Öcalan 1999'dan beri çok ağır tecrit altında olmasına rağmen yaptığı ateşkes önerisi üzerine PKK 1999-2004 arası, 2006, 2009 ve en son 2013  yıllarında toplam dört defa ateşkes yaptı. Ne yazık ki Türk devleti bu ateşkeslere rağmen inkâr, imha ve yok sayma politikasına devam etti. 

'ÖCALAN, TÜM SORUNLARI ÇÖZECEK TEZLERİN SAHİBİ'

Sayın Öcalan ağır koşuklara rağmen sürekli barış için bir arayış içerisinde yer aldı. Geliştirdiği demokratik konfederalizm projesiyle sadece Kürt ve Kürdistan değil, tüm Ortadoğu sorunlarını çözecek tezler öne sürdü.
Sayın Öcalan’ın kitap halinde çıkan savunmaları Avrupa siyasi felsefeciler tarafından büyük kabul gördü. Sunduğu öneriler demokratik ulus, kadın özgürlüğü, ekolojik vs. Ortadoğu’nun sorunlarını çözecek potansiyel taşıdığı vurgulandı.

'ÖCALAN DERHAL ÖZGÜR OLMALI'

Kısacası Kürt sorunu için adaletli ve demokratik bir çözüm için Sayın Öcalan’ın derhal cezaevinden çıkması gerekiyor. Uluslararası kanun çerçevesinde Kürdistan’a siyasi bir statü verilmesi gerekiyor. Ortadoğu’daki krize barışçıl bir çözüm bulunması talepleri ile Lüksemburg’dan Strasburg’a yürüyoruz."

15 KİLOMETRE YÜRÜNECEK

Komitenin kararıyla bu yıl yürüyüşler kentte yapılacak. Kent dışında ise gruplar araçlarla konaklama yerlerine taşınacak. Enternasyonalistler, 15 kilometre yürüyecek.