Erdoğan insanlık suçundan dolayı yargılanmalı-YENİLENDİ

Türk devletinin Rojava'da yaptığı katliamları protesto eden Kürdistanlılar, katliam emrini veren Erdoğan'ın insanlık suçundan dolayı yargılanması gerektiğini belirttiler.

Almanya’nın Sachsen Eyaleti’ne bağlı Leipzig kentinde Türk devletinin Rojava’da yaptığı katliamlar miting ve yürüyüşlerle protesto edildi. Kürt gençlik örgütleri YXK-JXK, Ciwanen Şoreşger ve Rojava Gençlik’in öncülük ettiği eylemlerde Almanca ve Kürtçe yapılan konuşmalarda başta Serêkaniyê’deki sivil katliamlar olmak üzere Türk devleti ve barbar ordusunun Kuzey Suriye’de yaptığı katliamlar protesto edildi. Miting ve yürüyüşte Rojava’nın çeşitli yerlerinde faşist Türk ordusunun saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin resimleri taşındı. ABD ve Türk elçiliklerine kadar yapılan yürüyüşte, Erdoğan ve hükümetinin insanlık suçundan dolayı yargılanması istendi.

MİLANO

İtalya'nın Milano şehrinde, Rojava işgali Türk Konsolosluğu önünde yapılan mitingle protesto edildi. Kürt komitesi öncülüğünde onlarca kurumun ortak düzenlediği mitinge yerel ve ulusal basın yoğun ilgi gösterdi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde Erdoğan'ın posterleri yakılırken, yapılan konuşmalarda ise, AB ülkelerinin katliamlar karşısında somut adımlar atması gerektiğine değinildi. Eylem atılan sloganlar eşliğinde sona erdi.

BERGAMO

İtalya'nın Bergamo şehrinde de belediye önünde miting düzenlendi. Kürdistanlıların ve İtalyan dostlarının katıldığı mitingde Türk devletinin işgal girişimi protesto edildi.

PARMA

Parma'da da Kürdistanlılar ve İtalyanlar belediye önünde yaptıkları eylem ile Türk devletinin katliamlarına tepki gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'a Fahri hemşerilik veren Berceto belediye başkanı Luichi Luci de eyleme katılarak Rojava'ya destek mesajları verdi.

ROMA, BUON, CATANIA

İtalya'nın başkenti Roma ile Buon ve Catania kentlerinde de Türk işaline karşı kitlesel eylemler yapıldı. 

Roma'daki yürüyüş kentin en işlek caddelerinden Pizza Senti'de gerçekleşti. Üç büyük sendikal konferasyon olan CISL, UIL ve CGIL öncülüğüneki eyleme binlerce kişi katıldı. Eyleme ayrıca Uluslararası Basın Federasyonu, Demokrat Avukatlar Birliği, Sağlık Sendikadı ve çok sayıda başka sivil toplum örgütü destek verdi. 

İtalyan kadınların ellerini kan rengine boyayarak, Türk devletinin katliamlarına tepki göstermesi dikkat çekti. 

AMSTERDAM

Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yan yana olan ABD ve Türk konsoloslukları önünde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin işgalini protesto etti. Eylemde yapılan açıklamalarda Türk devletini hava saldırılarında sivil katliamlar gerçekleştirdiği ve savaş suçu işlediğine dikkat çekildi. Eylem; 2 günlük eylem planlamasının okunmasıyla sonlandırıldı.

2 günlük eylem planlaması ise şöyle:

15 Ekim Salı Saat 15: 00'da Parlamento önü Den Haag.

16 Ekim çarşamba saat 19:00'da Rotterdam central istasyonu önü.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Her gün Kassel merkezdeki Koningplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bugün de eylemdeydi.

Çok sayıda Alman sol parti ve kuruluşların da katıldığı eylem saat 18:00'de başladı.

Türk devletinin işgal girişimini protesto eden eylem konuşmalar ve Türkiye aleyhine atılan sloganlar ile devam etti.

Sosyalist Gençlik Şahinleri Kassel Koro Grubu’nun seslendirdiği Almanca parçalar eşliğinde Türk  Türk devleti protesto edildi.