Ermenistan'da Şengal'e saldırılar protesto edildi

Ermenistan Êzidîleri, Türk devletinin Şengal'e dönük saldırılarını protesto etti.

Ermenistan'da yaşayan Êzidîler, Türk devletinin Şengal’e soykırımcı saldırılarını kınamak amacıyla Elegez bölgesinin Derik köy meydanında açıklama yaptı. Açıklamayı Elegez Halk Meclisi adına Yurik Davoyan yaptı.

Açıklamada, "Faşist Türkiye devleti ihanetçi KDP desteğiyle bir kez daha Şengal’e saldırdı. Bu saldırıda şehit ve yaralılar oldu. Biz Ermenistan Êzidîleri olarak öncelikle, şehit düşen Seit Hesen Seit ve İsa Xwudéda şahsında Şengal şehitlerini anarken bu saldırıyı gerçekleştiren faşist Türkiye devleti, bu saldırının ortağı KDP ve destek veren uluslararası güçleri kınıyoruz. Bilindiği gibi faşist Türkiye devleti 4 aydır ihanetçi KDP desteği ve büyük bir güçle Güney'de gerillaya saldırmaktadır. Ama bunda başarılı olamadı. Bu başarısızlığını örtmek için Şengal’e saldırmaktadır. Herkes bilsin ki; bu saldırılar bizi yıldırmayacak ve biz başaracağız. Önderlik felsefesinin bize verdiği güç ile başaracağız "denildi.

Açıklamanın devamında, "Dünyadaki tüm Êzidîleri bu saldırılara karşı ses çıkarmaya, birlik olmaya çağırıyoruz ve bu temelde ayağa kalkalım" mesajı verildi.