Evry ve Marignane’de gençlik eylemi

Başkent Paris’in Evry banliyösü ile Marignane’de gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yürüdü.

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösü ile Marignane kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden eylemler gerçekleştirdi.

EVRY

Akşam saatlerinde Evry Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kitle, Önder Öcalan’a özgürlük talebiyle yürüdü.

Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüşe geçen gençler, yol boyunca “Liberte Pour Öcalan”, “Bijî Serok Apo” ve “Terorist Erdoğan” sloganlarıyla sokakları yankılandırdı.

Eylemde üzerinde “KDP şerê Kurda ferz dike – Bimre xiyanet” ve “Dest bi best, mil bi mil- Werin cenga azadiyê” yazılı pankartlar taşındı.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş, Evry belediye binası önünde kısa bir açıklama ile devam etti. Açıklamada Halklar Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride ve Türk devletinin Kürdistan'daki soykırımcı işgal saldırılarına dikkat çekildi.

MARIGNANE

Fransa’nın Marignane şehrinde gençler aynı amaçla bir miting yaptı.

Akşam saatlerinde Marignane şehir merkezinde bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler, Kürdistan özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuna geçti.

Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını ve PKK bayraklarını taşıyan gençler adına bir açıklama yapıldı. Türk devletinin işgal saldırılarına ve ona ortak olan Avrupa devletlerinin rolüne vurgu yapılan açıklamada, İmralı’ya yönelik sistematik ve ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilerek, fiziki özgürlüğü istendi.

Yaklaşık bir saat süren mitingde, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana PKK” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.