FCK-BW Bayern ‘8 Ocak Stuttgart yürüyüşü’ne çağırdı

Paris Katliamı ile Kürt halkının sindirilmek istendiğini belirten FCK-BW Bayern, bu hedefin ters teptiğini kaydetti, tüm halkları 8 Ocak'ta Stuttgart'taki yürüyüşe çağırdı.

FCK-BW Bayern Eşbaşkanları, Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te bulunan Kürdistan Enformasyon Merkezi binasında faşist Türk MİT’i çeteleri tarafından Kürt kadın hareketi öncüsü Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez, vahşi bir saldırı sonucu katledilmiştir" denildi.

"Kürt kadını korkutmak ve sindirmek için yapılan bu katliam, amacına ulaşamamıştır, tam tersine başta Kürt kadınları olmak üzere Kürt halkını düşmanına karşı daha çok bilemiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, Türk devletinin temel hedefinin Kürt soykırımı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "AKP-MHP faşist iktidarı, özgürlük mücadelesi karşısında zayıf duruma düştüğünde devletin özel savaş yöntemleri ve psikolojik savaş araçlarıyla kendisini güçlü gösterme politikalarına ağırlık vererek, diktatör Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere yönelik soykırım ve saldırı politikalarında özel olarak kararlar alıp uygulatmaktadır" diye belirtildi.

Fransa devletinin cinayetin üstünü örtmeye çalışarak katliamın suç ortağı olduğunun kaydedildiği açıklamada, tüm Kürtler, demokratlar, sosyalistler, 8 Ocak'ta saat 15.00'da Lautenschlagerstr. Stuttgart’ta düzenlenecek merkezi yürüyüşe çağrıldı.