FED-MED: Failleri yargılama zamanı

FED-MED, “9’uncu yıl dönümünde Paris Katliamını daha güçlü şekilde protesto etmek, sorumlularından hesap sormak ve bu katliam ile örülmeye çalışılan karanlığı dağıtmak için” herkesi 8 Ocak günü Düsseldorf DGB Haus önünde yapılacak yürüyüşe çağırdı.

Almanya’nın Nordrhein Westfalen (NRW) eyaletinde örgütlü FED-MED (Federasyona Civakên Azad yên Mezopotamya li NRW), 9 Ocak 2013 Paris Katliamı dolayısıyla bir çağrı mesajı yayınladı.

“Biz Kürdistanlı yurtseverler, kadınlar ve dostlarımızla birlikte 9 yıldır sürdürdüğümüz adalet ve hesap sorma mücadelemizden bir an bile geri durmadık. Bu karanlık katliam her yönüyle aydınlatılıp bütün sorumlularından hesap sorulana kadar da asla durmayacağız” diyen FED-MED, 9 Ocak Paris Katliamının yıl dönümünde “Adalet karanlıkta kaldıkça Fransa suçludur” şiarıyla, 8 Ocak’ta Düsseldorf’ta alanlarda olacaklarını belirtti.

“Failleri yargılama zamanı” diye haykıracaklarını ifade eden FED-MED, saat 13.00’da Düsseldorf DGB Haus önünde yapılacak yürüyüşe en güçlü şekilde katılmaya ve tüm çevreleri de katmaya çağırdı.

FED-MED’in çağrısı şöyle:

“Bilindiği üzere 9 Ocak 2013 tarihinde, Fransa’nın başkenti Paris’te üç kadın yoldaşımız Sakine Cansız (Sara),Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez (Ronahî) faşist AKP rejimi tarafından katledildi. Roboskî Katliamı’ndan iki yıl sonra gerçekleşen bu katliamın kararını hiç kuşku yok ki faşist Erdoğan başbakanlığındaki AKP hükümeti vermiş ve bizzat Hakan Fidan başkanlığındaki Türk istihbaratı MİT tarafından planlanıp uygulanmıştır. Ömer Güney denilen katil ise tetikçi olarak tutulmuş ve bu saldırıda kullanılmıştır. Katliam ardından tetikçi Ömer Güney yakalandığında, başta faşist Erdoğan olmak üzere bir çok AKP yöneticisi katliamdaki sorumluluklarını adeta açıkça itiraf etmişlerdir.

Bu durum Fransa Savcılığı tarafından da açığa çıkartılmış ve hazırlanan iddianamede de işlenmiştir. Ancak mahkemenin başlamasına kısa bir süre kala katil Ömer Güney’in tutulduğu cezaevinde öldüğü açıklanmış ve Paris Katliamı’nın Fransa adliyesindeki yargılaması yapılmadan dava düşürülmüştür. Ömer Güney'in ölüp ölmediği, öldüyse nasıl öldüğü bile tam anlaşılmamıştır. Ancak bu şekilde Fransa’daki bu katliamın aydınlanması engellenmiş ve Fransa yargısı katil Erdoğan hükümetinden hesap soramamış ve adaletin gereğini yerine getirmemiştir. Fransa yargısı bu biçimde kendisini adeta katliamın suç ortağı haline getirmiştir.

Biz Kürdistanlı yurtseverler, kadınlar ve dostlarımızla birlikte 9 yıldır sürdürdüğümüz adalet ve hesap sorma mücadelemizden bir an bile geri durmadık. Bu karanlık katliam her yönüyle aydınlatılıp bütün sorumlularından hesap sorulana kadar da asla durmayacağız. 9 yıldır ısrarla vurguladığımız gibi bu katliam, tüm Kürt halkına, kadınlara ve özgürlüğün aydınlık yüzünden yana olan herkese yapılmıştır. Bu katliamı her daim gündemleştirmek, sorgulamak ve aydınlatılana kadar eylemsel kalmak hepimizin boynunun borcudur. Bu temelde katliamın 10’uncu yılına girerken bu kararlığımızdan asla vaz geçmeyeceğimizi tekrardan en güçlü ve kitlesel olarak göstereceğiz.

Bizler FED-MED ve tüm bileşenleri olarak, kadınlar öncülüğünde 9 Ocak Paris Katliamının 9’uncu yıl dönümünde ‘Adalet karanlıkta kaldıkça Fransa suçludur' şiarıyla, 8 Ocak’ta Düsseldorf’ta alanlarda olacağız ve 'Failleri yargılama zamanı' diye haykıracağız. Bu temelde, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm yurtsever halkımızı ve devrimci demokrat dostlarımızı, 9’uncu yıl dönümünde Paris Katliamını daha güçlü şekilde protesto etmek, sorumlularından hesap sormak ve bu katliam ile örülmeye çalışılan karanlığı dağıtmak için bu yürüyüşümüze en güçlü şekilde katılmaya ve tüm çevrelerini katmaya çağırıyoruz.”