Frahm: PKK’nin yeri o liste değil

Avrupa Parlamentosu eski üyelerinden Danimarkalı politikacı Pernille Frahm, Batı dünyasının çıkarlarına göre şekillenen ‘terör örgütleri listesi’nden PKK’nin çıkarılması gerektiğini söyledi.

Batı dünyasında oluşturulan listelerin, ABD ve Batı Avrupa'nın stratejik dostlarının düşman olarak gördüklerinin listesi olduğunu belirten eski parlamenter Pernille Frahm, PKK'nin listede olmasının tek nedeni, Erdoğan'ın Türkiye'sinin sadakatine ihtiyaçtan kaynaklandığını kaydetti.

Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi öncülüğünde 13 Aralık 20214de başlatılan ”PKK terör örgütleri listelerinden çıkarılsın" kampanyasının imzacılarından Pernille Frahm, ANF'ye konuştu.

PKK yasağının, Erdoğan Türkiyesi için ödül olduğunu belirten Frahm, şunları söyledi: “İkiz Kuleler'e saldırının Avrupa'da ve dünyanın geri kalanında çok şey değiştirdiği 2001’de Avrupa Parlamentosu üyesiydim. Parlamento terörle mücadelede yeni politikalara karar verdiğinde, AP'de sivil haklar komitesi olan LIBE'de yer alıyordum. Terör listesinin, ABD'nin teröre karşı müttefik olarak istediği devletler arasındaki siyasi müzakerelerin bir sonucu olduğu çok açıktı. Afganistan ve Irak'a yapılacak saldırı için Türkiye'deki hava üslerine ihtiyaçları vardı. Ödül de Türk iktidarının düşmanlarını Batı dünyasının düşmanı yapmaktı.”

‘Terör örgütleri listesi’nin, Batı dünyasının çıkarlarına göre şekillendiğini ifade eden Frahm, çıkarların değişmesi durumunda listenin de güncellendiğini belirtti.

İran’daki Halkın Mücahitleri’nin listeye alınması ve listeden çıkarılmasını örnek gösteren Frahm, “Batı'nın artık İran'daki liderlerin yardımına ihtiyacı yok, bu yüzden onların düşmanlarıyla savaşmamıza da gerek yok, denildi” şeklinde konuştu.

MÜTTEFİKLERİNİN DÜŞMANLARININ LİSTESİ

Batılı ülkelerde oluşturulan listelerin, korkulması gereken grupların listesi olmadığını belirten Frahm, şöyle devam etti: “Bu, ABD ve Batı Avrupa'nın stratejik dostlarının düşmanlarının bir listesidir. PKK'nin listede olmasının tek nedeni, Erdoğan'ın Türkiye'sine düşman olmaları ve Batı'nın onun sadakatine ihtiyaçları olduğunu düşünmeleri.”

BİZ DOĞRU YOLDAYIZ

PKK’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için yapılan çalışmalar kapsamında Avrupa toplumunun aydınlatılması gerektiğine işaret eden Pernille Frahm, şunları ekledi: “Son yıllarda bu durum değişiyor, PKK ve Kürtler için adalet mücadelesinde başarılı olacağımızı düşünüyorum. Ancak Batı Avrupa'daki seçmenleri, adaletsizlikten haberdar etmek her zaman önemlidir. Gittikçe daha fazla parlamento bunun için çalışmaya karar verdi ve biz doğru yoldayız.”