Frankfurt ve Bordeaux’da Dünya Rojava Günü için yürüyüş

Almanya’nın Frankfurt ile Fransa’nın Bordeaux kentinde Dünya Rojava Günü için bir araya gelen binlerce kişi, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Dünya Rojava Günü için bir araya geldi. Defend Rojava çağrısıyla gerçekleşen yürüyüşe on binlerce kişi katıldı.

Akşam saatlerine doğru Frankfurt merkez tren garı önünden başlayan yürüyüşte “Yaşasın Rojava direnişi”, “Erdoğan Kürdistan’da katliam yapıyor” ve “Rojava devrimi ile direnişini selamlıyoruz” pankartı taşındı. Yüzlerce PYD, YPG, YPJ bayraklarını açan, sık sık “Terörist Erdoğan”, “Çocuk Katili Erdoğan”, “Dün Hitler bugün Erdoğan” ve “Avrupa finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” sloganları atan kitle Römer meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından Römer meydanında bir miting düzenlendi. Kobanê’den PYD adına telefonla kitleye hitap eden Eyşe Efendi “Yağmur, çamur demeden Rojava için alanlarda olan halkımızı Rojava devrimi ile selamlıyoruz” sözleriyle konuşmasına başladı. Türk devletinin DAİŞ’in intikamını almak Rojava’ya saldırdığını söyleyen Efendi “Bizler nasıl DAİŞ’le nasıl mücadele ettiysek, bugün de Türk devletine karşı kendi topraklarımızı koruyacağız. Bizler kadın ordusunun başının çektiği Kobanî olarak DAİŞ’e nasıl cevap verdiysek bugün de Türk devletine cevap vereceğiz” dedi.

Türk devletinin 9 Ekim’de başlattığı Rojava’ya yönelik işgal saldırısı ardından bir grup meslektaşıyla bölgeye giden Dr. Michael Milk ise “Rojava'da insanlık yalnız bırakıldı. Esad rejiminin bölgeye gelmesiyle Rojava ve Suriye'de görev yapan tüm sivil toplum örgütleri Suriye'yi terk etmek zorunda kaldılar. Heyva Sor a Kurd acil çağrıda bulundu, Rojava’nın acilen sağlık, lojistik ve tıbbi yardıma ihtiyaç var” diye konuştu. Miting “Biji Berxwedana Rojava” sloganlarıyla sona erdi.

BORDEAUX

Batı Fransa’nın Bordeaux kentinde de binlerce Kürdistanlı ve Fransız dostu 2 Kasım Dünya Rojava Günü için alanlara çıktı. Ecociyoten meydanında başlayan yürüyüşte Türk devletinin Rojava saldırısını anlatan bildiriler dağıtıldı. Place de Victoire’a kadar yürüyen kitle burada “Rojava onurumuzdur, onurumuza sahip çıkalım” çağrısı yapıldı.