Fransa'da Kürt gençleri Êzidîlere saldırıyı protesto etti

Fransa'da Kürt gençler, Êzidî kampına saldırıya karşı Türk konsolosluğuna "Katil TC hesap verecek" pankartı astı, yürüyüş düzenledi.

Fransa’nın Bordeaux kentinde bir araya gelen TCŞ aktivistleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Türk devletinin Zaxo’daki Qadiya Êzidî kampına yönelik saldırısını protesto etti.



Gençler, Bordeaux’ta bulunan Türk konsolosluğuna “Katil TC hesap verecek” ve “L'Etat turc massacre des civils dans des camps de réfugiés kurdes (Faşist Türk devleti Kürt kamplarını bombaladı)" yazılı pankartlar astı.

Gençler, tüm Kürdistan gençliğini alanlara çağırdı.

EVRY
Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde TCŞ aktivistlerinin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Qadîya Êzidî kampına yönelik saldırıya karşı yürüyüş düzenledi.
Yürüyüş boyunca üzerinde “75. Fermana hayır” ve “İntikam” yazılı pankart taşıyan halk, sık sık “Bijî Serok APO”, “Bijî Berxwedana Şengalê”, “İntikam” ve "Terörist Erdogan" sloganlarını attı.
Halk, Grigny Rise Origins kavşağını bir süre trafiğe kapatıp Fransa hükümetine bu katliamlara sessiz kalmama çağrısında bulundu.