Fransa’nın başkenti Paris’te “Defend Kurdistan” yürüyüşü

Fransa’nın başkenti Paris’te çok sayıda örgütün katılımı ile “Defend Kurdistan” yürüyüşü düzenlendi.

Paris’te CDK-F, Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyonu Konseyi (CCAF), Fransız Sol Parti, Fransız Komünist Parti (PCF), Fransız Boyun Eğmeyenler Hareketi -France Insoumise, France-Kurdistan, Ensemble, Tamazgah’ın çağrısı ile “Defend Kurdistan” yürüyüşü gerçekleşti.

Kürdistan’ı Savun yürüyüşü sembolik olarak Paris katliamının Kürdistan Informasyon Bürosunu’nun da olduğu Gare du Nord’da başladı.

Yürüyüşün en önünde Fransız siyasi partilerinden çok sayıda isim yer alırken, Türkiye’nin Güney Kürdistan’da yürüttüğü işgal saldırıları kınandı. Avrupa’nın sessizliğine dikkat çekilen konuşmaların yapıldığı yürüyüş Fransa’da yaşayan Lübnan, Ermeni, Kabil, Cezayir halkının kurumları tarafından da desteklendi.

Daniel Mitterand Vakfı başkanı Jeremy Chollet, Sol Parti ve çok sayıda politik çevreden politik şahsiyet République Meydanında eyleme katıldı.

République Meydanı’nda ise bir miting düzenlendi. Nouvel Armenie gazetesi editörü Ara Tranian Ermeni Dernekleri Konseyi adına yaptığı konuşmada “Kurtuluş, barış ve özgürlük halkların dayanışmasındadır. Dün olduğu gibi bugün de saldırılara karşı birlikte duracağız” dedi.

CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp ise hiçbir gücün ve saldırının Kürt halkının iradesi karşısında durmayacağını söyledi ve "Bu halk köleleştirilemez" dedi. 

Sol Parti Eşbaşkan Yardımcısı, Jean Christophe Selin de konuşmasında Kürt halkının yanında olduklarını söyledi.

Jean Christophe Selin “Kürt sorununun çözümünde yanayız. Bunun için önce yoldaşımız Abdullah Öcalan özgürleşmeli. İkincisi PKK terör listesinden çıkarılmalıdır. Diktatör Erdoğan'ın saldırısına sessiz kalan Macron'un politikasını değiştirmesi gerekiyor" diyerek Kürt halkının yanında olduklarını belirtti.

Türk devletinin işgalci ve neo-Osmanlı yayılmacı politikası kınanırken, Kürtlerin katliamı karşısında sessiz kalan başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri eleştirildi.

“Dün Kürtleri eleştirenler, şimdi sessizlikleriyle onları ölüme terk ediyor” denilen konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı derhal serbest bırakılması ve PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasını talep edildi.

Mitingde Şivan Perver, Ermeni sanatçı Vichen Tardinian, Fatoum, Tria Gayoneh sahne aldı.