Gävle ve Linz’de Kürdistanlılar Şengal için alanlardaydı

İsveç’in Gävle ve Avusturya’nın Linz kentinde bir araya Kürdistanlılar ve dostları, DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014’te Şengal’de gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Şengal katliamı yıldönümü protestoları Avrupa’da sürüyor. İsveç’in Gävle ve Avusturya’nın Linz kentinde Kürdistanlılar katliamı protesto etti.

GÄVLE

DAİŞ çetelerinin Şengal'de Êzidîlere yönelik 3 Ağustos 2014 günü başlattığı soykırım saldırıları İsveç'in orta kesimlerinde yer alan Gävle ilinde Stortorget Meydanı'nda düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi.

Saat 14.00 sularında düzenlenen gösteride “Katliama gözlerinizi yummayın” ve “Sivil katliamlarını durdurun” pankartları taşıdı ve DAİŞ çetelerini kınayan sloganlar atıldı.

Şengal'de yaşamını yitirenler ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin açıklamasını Muhafazakar Parti Belediye Meclis Üyesi Makbule Çolak okudu.

Sol Partili Belediye Meclis üyesi Jin Akgül Haco, hala DAİŞ çetelerinin ellerinde Êzidi kadınlarının durumuna dikkat çekerken Gävle NCDK üyesi Abdullah Kaya da emperyalist güçlerin bölgede gerçekleştikleri oyunları teşhir ettikten sonra Kürtlerin özgün örgütlülüklerini yaratma ve geliştirmelerin önemine vurgu yaptı.

LİNZ

Avusturya’nın Linz kentinde de Şengal katliamı yıl dönümünde protesto edildi. Hauptplatz’da saat 19:00’da düzenlenen eylem saygı duruşu ile başladı.

PKK bayrağının taşındığı mitingde polisler iki kişi ve bir çocuğun elindeki bayrağı alarak, çocuğu ağlattı.

Eylemde kadınlar sembolik olarak DAİŞ’in Êzidî kadın ve çocuklarına yaptığı zulmü anlatmak amacıyla teatral bir gösteri yaptı. Kara çarşaf giyen kadınar DAİŞ zihniyeti ve kadınlara yönelik yaptığı katliamları kanadı. Kadınlar eylemin sonunda çarşafları atarak, eylemi sonlandırdı.