Gençler Paris, Marsilya, Draguignan ve Stuttgart'ta alanlardaydı-YENİLENDİ

KDP’nin gerilla güçlerine pusu kurması sonucu şehit düşen 7 gerilla için Fransa'nın başkenti Paris, Marsilya, Draguignan ve Stuttgart'ta gençler öncülüğünde protesto eylemleri yapıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve KDP güçleri tarafından saldırıya uğrayan 7 kişilik gerilla grubu için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Drancy tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, üzerinde “DAİŞ=Erdoğan” ve “İntikam” pankartları ile birlikte Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Têkoşer (TEKO-JIN) flamalarını açarak Bobigny istasyonuna doğru yürüyüşe geçti. 

Meşaleli yürüyüş esnasında sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Katil-diktatör Erdoğan”, Kürdistan için siyasi çözüm” ve “Bimre Xiyanet” sloganları atıldı. Eylemin içeriğine dair Fransızca bildirilerin de dağıtıldığı eylemde TCŞ adına basın açıklaması okundu. 

Açıklamada, Avrupa’da yaşayan Kürt gençliğine halkı savunma çağrısı yapıldı.

MARSİLYA

KDP’nin gerilla güçlerine pusu kurması sonucu şehit düşen 7 gerilla için Marsilya’da bir protesto mitingi düzenlendi.
TCŞ’nin çağrısıyla saat 18.00’de Canabiere meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları KDP’ye ihanet çizgisinden derhal vazgeçme çağrısı yaptı.


“Bu ihanete karşı sesiz kalmayacağız”, “Katil Erdoğan, işbirlikçi KDP” sloganlarının atıldığı mitingde  “Önder Apo’ya özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Kürtler katlediliyor, Avrupa sessiz kalma” pankartlarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, TCŞ ve TJK-E flamaları taşındı. Miting boyunca çok sayıda bildirinin dağıtıldığı DTKM Eşbaşkanı Erhan Tarhan konuşma bir konuşma yaptı. Eylem, sloganlarla sona erdi.

DRAGUIGNAN

Fransa’nın Draguignan kentinde de KDP’nin 7 gerillayı şehit etmesi Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.

Parc Charbon Meydanı’nda toplanan halk valiliğe doğru yürüdü.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi ile hava saldırılarında katledilen çocukların fotoğraflarının olduğu pankart ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG bayrakları taşındı.

Sık sık, “Bimre îxanet”, “Her der berxwedan”, “Her der serhildan” sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından bir miting düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşmalar ardından eylem sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde  TCŞ ve TekoJIN çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, Maxmur ve Şengal’e yönelik Türk devletinin düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Stuttgart HBF önünde başlayan yürüyüş kent merkezinde sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve “Öcalan’a özgürlük-Werin Cenga Azadiyê” yazılı pankart taşındı.

Maxmur ve Şengal’e yönelik yapılan saldırılara ilişkin de “Maxmur ve Şengal yalnız değildir - Werin Cenga Azadiye” pankartı taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganlarının atıldığı yürüyüşte “Önderliksiz yaşam olmaz” mesajı verildi.