Gençlerden ‘Önder Apo’ya özgürlük’ eylemleri

TCŞ ile TekoJIN üyeleri, her Çarşamba olduğu gibi bugün de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için alanlara çıktı.

TCŞ ile TekoJIN üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Marsilya’da yürüyüş düzenlerken, Düsseldorf’ta da havaalanına girerek bildiriler dağıttı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kenti Belle de Mai bölgesinde akşam saatlerinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“Libérté pour Öcalan” yazılı pankart ile PKK bayraklarının açıldığı yürüyüşte gençler, Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı. Mahalle arası ve caddelerde yapılan yürüyüşte Kürtçe ve Fransızca sloganlar ile Türk faşizmi protesto edilirken, Abdullah Öcalan’a özgürlük istendi.

Yürüyüş sırasında yaktıkları renkli meşaleler çevredekilerin dikkatini çeken, gençler kent merkezine vardıklarında kısa bir açıklama yaptı.

Abdullah Öcalan’a yönelik 23 yıldır ağırlaştırılmış tecrit ve sistematik işkence uygulaması ile Kürdistan ve Ortadoğu’da savaşın derinleştirildiğini belirten gençler, halkların barış içinde yaşamasının en büyük koşulunun İmralı’ya uygulanan tecridin sonra erdirilerek fiziki özgürlüğünün sağlanması olduğunu belirtti.

3 Aralık’ta OPCW’de gerçekleşen eylem sonucunda hala tutukluluğu devam 4 Kürt gencin de derhal serbest bırakılmasını isteyen gençler, Paris Katliamı’nı protesto amaçlı 8 Ocak’ta düzenlenecek yürüyüşe de tüm gençlerin katılması gerektiğini belirtti.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Düsseldorf havaalanında bir eylem gerçekleştirdi.

Akşam saat 19.00’da Düsseldorf Uluslararası Havalimanı önünde bir araya gelen gençler,

gösteri yaptı. Eylemde, NATO ve CPT’nin Türkiye ile yaptıkları işbirliği ile Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış ve sistematik tecride ne kadar çok destek çıktıklarına değinildi.

Yoğun ilgi gören eylem ardından “Bijî Serok APO” sloganları eşliğinde Almanca bildiriler dağıtıldı.