Gençlerden çağrı: Son 3 günde sandıklara gitmeliyiz

Avrupa’da oy kullanma işlemi 3 gün sonra sona eriyor. Herkesin 3 gün içerisinde mutlaka oylarını kullanmasını gerektiğini belirten gençler, "Geleceğimiz HDP'nin başarısındadır" dedi.

Türkiye ve Kürdistan’da 24 Haziran’da yapılacak seçimler için yurt dışında oy kullanma işleminin bitmesine 3 gün kaldı. Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı gençler, son 3 günde herkesin sandıklara giderek HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy vermesi gerektiğini belirtti.

'GENÇLİĞİN DÜŞÜNCESİNİ HDP TEMSİL EDİYOR'

Almanya’nın Nordrhein Westfalen Eyaleti Cîwanên Azad Gençlik Temsilcisi Ali Mahsun, Türkiye’de faşizm ve diktatörlüğe karşı çıkan ve bunun mücadelesini yürüten tek partinin HDP olduğunu belirtti. HDP'nin baskı altında olduğunu söyleyen Mahsun, "Selahattin Demirtaş ve bütün partililer cezaevinde. Yine Kürdistan’da siyasi soykırım operasyonları devam etmektedir. Açıkçası bu düzene karşı kim çıkıyorsa baskı altında ve cezaevine atılıyor. Gençliğin iradesi cezaevindedir.

Onun için biz gençler, HDP’yi desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü geleceğimizi HDP ve onun siyasetinde buluyoruz. Gençliğin temiz, berrak düşüncesinin temsiliyeti HDP’de. Çünkü demokrasi, özgürlük ve kadın haklarını savunan HDP’dir. Ondan dolayı bütün gençlere çağrımız, sandıkları gidip oyunu HDP’ye vermelidir" diye konuştu.

'HERKES SANDIKLARA GİDİP OY KULLANMALI'

Köln Üniversitesinde Ekonomi bölümü okuyan Şilan Hevsel ise Köln konsolosluğunda HDP ve Demirtaş için oyunu kullanmış. Hevsel, HDP ve Demirtaş'a neden oy verdiğini şu sözlerle aktardı: "HDP’ye oy vermem için bir çok gerekçem var. Başta 6 milyon oy almış Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş ve binlerce arkadaşı tutuklu. Bunun yanında yine akademisyen, gazeteci ve muhalif olan herkes şuanda cezaevinde. Yine bütün farklı düşünen bütün kesimler baskı altında. Cizre, Sur ve Nusaybin de insanlar sokak ortasında katledildi. Bütün bunlara karşı kardeşliği, eşitliği ve barışı getirecek tek parti HDP olduğu için ben oyumu bu yönlü kullandım."

Barış ve özgürlük için herkesin oy kullanması gerektiği vurgusunda bulunan Hevsel, "Bir oy çok önemlidir. Onun için eğer barış, kardeşlik ve özgür bir yaşam istiyorlarsa son 3 gün kalmış. Sandıkları gidip, oylarını HDP ve Demirtaş’a kullanmaları gerekiyor. Bizim tek çıkışımız da budur" çağrısında bulundu.