Gençlerden WRD’de sivil itaatsizlik eylemi

Almanya’nın Bielefeld kentinde Kürdistanlı ve enternasyonalist gençleri WRD televizyonunda sivil itaatsizlik eylemi yaptı. Eylemde bir genç gözaltına alındı.

Onlarca genç bu öğlen saatlerinde Almanya’nın Bielefeld şehrindeki WDR televizyonu binasında sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Amaçlarının tecride karşı başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek vermek olduğunu dile getiren gençler, “Leyla Güven öncülüğünde devam etmekte olan süresiz açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiştir. Alman kamuoyunun bu eylemlere karşı daha duyarlı olması ve açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin Alman basınında yer almasını istiyoruz” denildi.

Sadece Almanya değil, tüm Avrupa basının işbirliği içerisinde süresiz açlık grevlerini görmezden geldiğini belirten eylemciler, basın çalışanlarına bu suça ortak olmama çağrısı yaptı.

İşgal ettikleri WDR televizyonunun somut bir tutum almasını talep eden gençler, faşist Türk devletinin işlediği savaş ve insanlık suçları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin Alman medyasında da yer alması gerektiğini ifade etti.

WRD yetkilileri ile görüşmek isteyen gençlerin talebi reddedilirken, TV yetkilileri, polisi çağırdı. Polis şiddet uygulayarak, eylemcileri binadan çıkarmaya çalıştı. Bir aktivist burada gözaltına alındı.