Gençliğin Sesi yayında

Avrupa Gençlik Hareketleri tarafından başlatılan ‘Gençliğin Sesi’ programı, sanal medya platformları üzerinden yayın yapmaya başladı.

Avrupa Gençlik Hareketleri tarafından “Yüreği özgürlük tutkusuyla çarpan gençliği, hiçbir güç durduramaz'' sloganıyla başlatılan Gençliğin Sesi program, bugün yayın hayatına başladı. 
Gençlik Hareketleri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, programa destek verilmesi istendi. “Yüreği özgürlük tutkusuyla çarpan bütün dostlara” diye başlayan açıklamada şunlar belirtildi: “Dünyanın dört bir tarafında zulüm, işgal, savaş ve toplumsal kırım bütün yakıcılığıyla sürüyor. Bu durum, toplumlarda iki kutup yaratıyor. Susanlar ve direnenler…

YENİ BİR MECRA

Bugün direnenler sadece belli bir noktada değil, dünyanın her yerinde bu mücadeleyi sürdürüyor. Madem bir mücadele var, madem susmayanlar var, o halde bu sesi yükselten yeni bir mecra da var olacaktır.

NELER OLACAK?

Açıklamaya göre; Gençliğin Sesi, bütün dünyada devrimci, anti faşist, enternasyonal ve Kürdistan gençliğinin mücadelesini ulaştırma gayretinde olacak. Sokak röportajları, kültür-sanat yayınları, siyasi-politik değerlendirmeler, kadın mücadelesi ve portrelerden oluşacak dijital platform, topluma karşı sorumlulukların bilinciyle hareket edecek.

YAYININ TEMEL İLKELERİ

Gençliğin Sesi’nin insan hak ve özgürlüklerine saygıyı esas alacağı belirtilen açıklamada, şunlar sıralandı: “Irk, dil, din, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal farklılıklara saygı duyar. Irkçı, cinsiyetçi, faşist ve türcü her türlü yayıncılıktan uzak durur.”

LİNKLER

“Gençliğin Sesi, herkesin, hepimizin sesi. Ağa katıl, mücadeleyi yükselt!” diye seslenilen açıklamanın sonunda, programa aşağıdaki linklerden abone olunabileceği eklendi:
* Twitter: https://twitter.com/dengeciwana
* YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCMwTxqvsjWxkgpAJubNO7kA 
* Instagram: https://www.instagram.com/genclikmikrofonu/