Gençlik hareketlerinden protesto çağrısı

TCŞ ve TekoJIN, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı başta Kürt gençliği olmak üzere tüm Kürdistanlıları alanlara akmaya çağırdı. Örgütler, "Yarın veya bir saat sonra değil, şimdi!" dedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), yaptığı yazılı açıklamayla Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı işgal saldırısına karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıları seferberliğe çağırdı.

Gençlik hareketlerinin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusunun 14 Nisan’da başlattığı ve son “Barzani” ailesi ile Diktatör Erdoğan arasında yapılan görüşmeden sonra Zap alanı başta olmak üzere Medya Savunma Alanları’na dönük yoğun hava bombardımanı ve obüs saldırıları kesintisiz devam ediyor. Şikefta Birîndara, Kurojaro ve Çiyayê Reş alanlarını bombardımana tabi tutarak indirme yapmaya çalışan işgalci Türk ordusu, ağır silahlarla saldırı gerçekleştirip karadan KDP desteği ile sivil yerleşim yerleri dahil olmak üzere birçok alanda katliam planlaması ve saldırısı gerçekleştirmektedir. Başta Avrupa’da yaşayan Apocu gençlik olmak üzere bütün halkımızı ve Kürdistan dostlarını bu saldırılar karşısında refleks geliştirmelerini, tavır takınmalarını ve eylemlerle tepkilerini ortaya koymaları gerektiği çağrısını yapıyoruz.

BİR SAAT SONRA DEĞİL, ŞİMDİ!

Her gün Medya Savunma Alanları’na yeni bir saldırı, Kürdistan’ın çeşitli bölgelerinde yeni bir işgal ve soykırım haberleri ile güne başlıyoruz. Yaşanan bütün bu saldırılar, ortaya konlan bu imha konseptini, biz Kürdistan gençliğinin sessizliğinden güç almaktadır. NATO ve Avrupa devletlerinden güç alarak bu saldırıları çok katmanlı bir konseptle devreye sokan işgalci-sömürgeci Türk devleti ve ordusuna karşı halkımız, gençliğin öncülüğünde bulunduğu bütün yerlerde alanlara dökülmeli, sivil itaatsizlik eylemleri, işgal ve ses çıkarma eylemleri gerçekleştirerek ülkesini ve gerillayı en üst tepki ile savunmalı sahiplenmeli.

Değerli Yoldaşlar;

Gerilla bu saldırılara karşı amansız ve tarihi bir direnişle karşı koymakta ve her defasında düşmana ağır darbeler vurmaktadır. Ancak bu yeterli değildir. Avrupa’da bulunan gençliğin işgal ve imha saldırılarını bulunduğu her alanda teşhir etmesi, bu soykırımcı zihniyeti her yerde yenilgiye uğratması gerekmektedir. Bugün alanlara çıkarak gerillanın direnişi ve zaferinde pay sahibi oluyoruz. Sessizliğimiz ile de yaşanacak katliama ortaklık etmiş oluyoruz. 

Bütün alanlarda bulunan Apocu ruhlu, Kürdistani gençliğe keskin çağrımızdır. Bir öncüye, bir plana, bir kitleye bu saatte kimse ihtiyaç duymadan herkes inisiyatifi alıp alanlara çıkmalı tepkisini ortaya koymalıdır. Yarın ya da bir saat sonra değil, şu an derhal. 

Medya Savunma Alanları’nda direnen gerilla ile birlikte Apocu gençlik de bulunduğu bütün alanlarda direnecektir.

Bu temelde Avrupa’da bulunan tüm Kürt gençlerini ve dostlarını alanlara akmaya çağırıyoruz.”