Gezi davası kararı İsviçre'de protesto edildi

İsviçre’nin Bern ve Basel kantonlarında Gezi davasında verilen karar protesto edildi.

İsviçre’nin Bern ve Basel kantonlarında “Gezi’den Kobanê’ye direniş kazanacak, faşizm yenilecek” sloganıyla Gezi Davası’nda verilen karar protesto edildi. 

BERN

Bern Bahnhof önünde akşam saatlerinde SYKP öncülüğünde bir araya gelen eylemciler, üzerinde “Hepimiz gezideydik”, “Faşist Erdoğan”, “NATO finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” yazılı pankartlar açtı.

Yolda geçen İsviçrelilere bildiri dağıtan yurttaşlar adına kısa bir açıklama yapan SYKP Kurucu Eşbaşkanı Tuncay Yılmaz, AKP’nin 2015 yılındaki 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında bir atmosferi geliştirmek istediğini dile getirdi.

Yılmaz, AKP’nin bir yandan Gezi Davasını bahane ederek Türkiyeli devrimci demokrat insanlara ağır ceza verdiğini diğer yandan ise Güney Kürdistan’a askeri operasyon düzenlediğini kaydetti. Yılmaz, AKP’nin bu politikalarla seçim startı verdiğini dile getirdi. 

BASEL

Basel’de ise Markplatz önünde bir araya gelen halk, üzerinde “Stop Erdoğan, Gezi’yi savunuyoruz” yazılı pankart açtı. Yurttaşlar bir süre yolda geçen İsviçrelilere bildiri dağıttı. Daha sonra hazırlanan basın açıklaması okundu.

Açıklamada Türkiyeli ve Kürdistanlı demokrasi güçlerinin Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakının oynadıkları oyunun farkında olduğu dile getirilerek tüm baskı ve saldırılara rağmen halkların direnmeye devam ettiği ifade edildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Gezi’de yargılanan ve ağır cezaya çarptırılanlar, dağlarda, şehirlerde kimlikleri, kültürleri ve özgürlükleri için direnenler Türkiye halkalarının onur ve direnç çiçekleridir. Türkiye ve Kürdistan halklarının faşizme karşı verdiği bu onurlu mücadelede, Avrupa’daki demokrasi ve özgürlük savunucularının yanımızda yer almasını istiyoruz.” 

Her iki kantondaki eyleme, Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) üyeleri de destek verdi.