Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

'Gitmek' filminin Avrupa gösterimi başladı

Suruç'ta katledilen 33 devrimci ile SGDF'nin "Beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz" kampanyası üzerine hazırlanan belgesel film "Gitmek"in Avrupa'da gösterimlerine başlandı.

İlk gösterim Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun organizasyonunda İsviçre'nin Lozan ve Basel kentlerinde yapıldı. Basel kentindeki gösterime Suruç katliamına tanık olan Güneş Erzurumluoğlu da katıldı.

Gösterimlerin ardından film ekibinde yer alan Arzu Demir, izleyicilerini sorularını yanıtladı.

19 Mayıs günü İstanbul'da da sadece aileler ve tanıklara özel bir gösterim yapıldı. İstanbul gösterimine de yönetmen Mustafa Emin Büyükcoşkun ile film ekibi katıldı.

Türkiye'deki gösterimler Haziran ayının sonunda yapılacak.

25 Mayıs'ta ise Brüksel'de gösterim planlanıyor.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, SGDF ve BEKSAV adına hazırlanan belgesel filmin yönetmenliğini Mustafa Emin Büyükcoşkun yaptı.

Çok sayıda kişinin gönüllü olarak destek olduğu filmin ekibinde, Arzu Demir, Ezgi Aydın, Leyla Postalcıoğlu ve Emre Altan yer aldı.

FİLM NE ANLATIYOR?

"Gitmek" belgesel filmi, Suruç'ta katledilen 33 kişiyi anlatıyor. "Neden yola çıktılar?" sorusuna yanıt arıyor. İstanbul'da, Ankara'da, Samsun'da, İzmir'de, Van'da da çeşitli dayanışma kampanyaları yapmak varken, bu insanlar neden yola çıkmışlardı ve ne yapmak istiyorlardı?

Belgesel, bu sorunun yanıtı için katledilen devrimcilerin aileleri, yoldaşları, arkadaşları ile görüştü. 33 devrimcinin doğup büyüdükleri kentlerde çekimler yapıldı. Katliamdan sağ kurtulanlar, katliamın ardından hayatlarında yaşanan değişiklikleri anlattı.

Tanıklara, "Gittiğinize pişman mısınız?" sorusu soruldu. Katliama tanık olduktan sonra Rojava devriminin savunmasında yer alan gençlerle görüşüldü. Rojava'da bulunmalarında katliamın etkisinin olup olmadığı soruldu.